Vakkert fra sør

Liv Stoveland har blitt et kjent nevn for mange etter sin deltakelse i NRK-programmet Anno. Hun fortjener mye mer anerkjennelse for sin vakre og inderlige musikk og stemme.

Liv Stoveland på vei på mot noe personlig og varmt.

For seks år siden kom det en hyggelig overraskelse inn i heimen – vokalisten Liv Stoveland cd-debuterte med "Close Your Eyes" og fortalte oss at Sørlandet hadde en hemmelig skatt. Forhåpentligvis har Stoveland vært aktiv og gitt sørlendingene i alle fall musikk fra sitt overflødighetshorn – på nasjonalt plan blei det dessverre stille fra henne ganske raskt etterpå. Den 51 år unge Stoveland har solide sangstudier bak seg både fra Agder musikkonservatorium og fra Norges musikkhøgskole og i tillegg til å være utøvende musiker så jobber hun også som sangpedagog. Hun har så avgjort minst et jazzgen i kroppen, men klassisk barokkmusikk ligger også hennes hjerte nær.

Nå syntes heldigvis Stoveland at det var på høy tid å gi lyd fra seg igjen. Jeg kan forsåvidt ikke være mer enig. Hun har nemlig en hel del på hjertet og hun formidler tankene og musikken sin på et inderlig og vakkert vis – modent og reflektert. Repertoaret forteller en hel del om bredden i Stovelands musikkanskuelse. Her er det nemlig ei flott blanding av låter der den lokale lyrikeren Arne Birketveit har levert tekstene og der gitaristen Espen Larsen har skrevet musikken og kjente låter fra både jazz- og popverdenen som "Skylark", "Solitary Moon", "Calling You", Ron Carters "Little Waltz" og Neil Youngs "Don´t Let It Bring You Down". Og har du aldri så lite tålmodighet mot slutten så dukker også "Lille Lilli-Ann fra Lillesand", som Nora Brockstedt spilte inn i 1960, uanmeldt opp – morsomt og sjarmerende.

Sammen med nevnte Larsen, som neppe har noe spesielt i mot Pat Metheny basert på riffet på åpningslåta, har Stoveland med seg et svært så empatisk band med Ole Kristian Kvamme på bass, Arild Nyborg på trommer, Rasmus Solem på piano og bakgrunnsvokal og Per Willy Aaserud på trompet. Bortsett fra Aaserud er alle bosatt på Sørlandet og forteller oss at det finnes masse kvalitet også utenfor storbyene. De gir Stoveland et varmt, neddempa og inderlig tonefølge hele veien – et tonefølge som passer stemma hennes bortimot perfekt.

Liv Stoveland har mye personlig å melde og gjør det med ei vakker og innsmigrende stemme som forteller oss om et levd liv. Både makrellen og musikken har kommet til Grimstad og Sørlandet i år også!

Liv Stoveland

Solitary Moon

Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg