Vakkert og annerledes

Den finske mestersaksofonisten Jukka Perko har satt sammen en annerledes trio med én akustisk og én elektrisk gitarist. Det har det blitt helt egne musikalske landskap av.

Jukka Perko med sine to fargerike strengevenner.

Den 48 år unge finske alt- og sopransaksofonisten Jukka Perko begynte å jobbe med legenden Dizzy Gillespie i god tid før han runda 20. Det sier vel det aller meste om hvilke kvaliteter Perko har vært i besittelse av helt fra tenårene. Siden den gang har han jobba med en rekke storheter både i og utenfor hjemlandet og han har også stått i spissen for mange band sjøl. Forrige gang jeg fikk gleden av Perkos musikk var på duo sammen med et annet stjerneskudd fra de tusen sjøers land, pianisten Iiro Rantala – "It Takes Two to Tango". Det var i fjor, men nå har Perko bestemt seg for å vise oss sin unike trio som har fått navnet Avara.

Sammen med den elektriske gitaristen Jarmo Saari og Teemu Viinikainen på den akustiske seksstrengeren, tar Perko oss med inn i landskap få om noen av oss har opplevd tidligere. Tidligere innrømmer Perko at fokuset kanskje har vært i for stor grad på tempo og teknikk – nå har han kommet dit i livet og musikken at dybde og mening spiller en mye viktigere rolle. Det betyr at om det er originalstoff, som alle tre står bak, eller klassikere som Eric Claptons "Tears In Heaven", Peter Gabriels "Don´t Give Up" eller Gabriel Faurés "Pavane", så er det vakre, nedpå og inderlige tolkninger hele veien.

Sounden av disse tre instrumentene sammen er vel neppe det de fleste har sittet og ventet på. Når det er sagt så iler jeg til med å slå fast at både tanken og gjennomføringa av den er av det framifrå slaget og Jukka Perko bekrefter nok en gang at han er en musikant som befinner seg langt der framme.

Jukka Perko Avara

Invisible Man

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg