Et herlig møte

Etter å ha hørt Magnus Wiik i diverse konstellasjoner, blant annet i bluegrassbandet Open String Department, blir jeg nesten ikke overraska over hvor neste møte dukker opp. Sammen med den norsk-canadiske hardingfelespilleren Laura Ellestad hilser den unge, sjangerfrie strengemesteren Wiik oss i et tradisjonsrikt landskap fra begge sider av Atlanterhavet.

Ellestad Wiik Duo mellom slåttene.

Vel 30 år unge Magnus Wiik har, som så mange andre, gått sine helt egne veier etter å ha tilbragt noen år på jazzlinja i Trondheim. Han trakterer de fleste instrumenter med strenger på, det være seg gitar, banjo og dobro og vi har møtt han i band som Open String Department og Julie and The New Favorites. Han har alle steder vist seg som en framifrå improvisator og samtidig har han vist oss at han er tiltrukket av spesielt amerikansk tradisjonsmusikk i ymse varianter.

Med duoen sammen med Laura Ellestad møter vi Wiik i nok en spennende og annerledes setting. Felespilleren Ellestad blei så fascinert av norsk folkemusikk at hun satte seg på flyet fra Canada i 2008 og flytta til Valdres for å lære hardingfela bedre å kjenne. Det vil jeg tro at hun er mutters aleine om!!!! Wiik har dratt motsatt vei og har vært på rundt ti studieturer til både Irland og USA for å bli bedre kjent med folkemusikken på den andre sida av havet.

Nå har Ellestad og Wiik funnet hverandre på alle slags vis og med "On the Water" tar de oss med på ei herlig og personlig rundreise basert på ni norske slåtter, fire amerikanske, to irske og en fransk-kanadisk. Her har de makta å fusjonere tradisjonsmusikken med Wiiks åpenhet slik at vi ser både bakover og skuer framover. De to synger også på ett av de amerikanske spora.

Magnus Wiik overrasker ikke lenger med å dukke opp i nye og annerledes settinger – det motsatte ville nok vært mer overraskende. Sammen med sin utkårede tar han oss med til nye steder – nok en herlig opplevelse.

Ellestad Wiik Duo

On the Water

Just for the Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg