La oss le nevrosene bort

Gitaristen og komponisten Frode Barth møtte poeten Trond Bjertnes på en bussholdeplass for rundt 30 år siden. Det har ført til mye – blant annet den spesielle skiva "La oss le".

Frode Barth og Trond Bjertnes – med musikken, lyrikken og smilet på lur.

Trond Bjertnes lider av Aspergers syndrom – en type autisme. Noe forteller meg at hans møte med den åpensinnede Frode Barth har vært viktig for hans "terapi" og allerede på 90-tallet ga de ut to skiver sammen. De har dessverre gått meg hus forbi, basert på hva jeg blir møtt med på "La oss le".

Her har Bjertnes skrevet 53 dikt eller små snutter, som varer fra noen små sekunder til noen minutter, som har alvor, innsikt og humor i seg. Han leser dem sjøl – både på norsk og engelsk.

Barth er en meget god lytter og har enten skrevet fine låter til Bjertnes sine dikt eller improvisert musikken fritt fram sammen med storheter som Tore Brunborg på saksofon, Jon Christensen og Per Oddvar Johansen på trommer, Mats Eilertsen på bass og Frode Haltli på trekkspill.

Jan Erik Vold sammen med blant andre Chet Baker og Jan Garbarek har lagt lista skyhøyt for hvor den bør ligge når det gjelder fusjonen mellom jazz og lyrikk. Frode Barth og Trond Bjertnes følger svært godt opp – her er det både mye spennende musikk og mye alvorlig og humoristisk livsvisdom.

Frode Barth & Trond Bjertnes

La oss le

MTG Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg