Takk og farvel

Mighty Sam McClain skulle ha spilt på Oslo Jazzfestival med Knut Reiersrud i august i fjor. Bare et par måneder tidligere ville ikke hjertet mer. Her får vi hans siste innspilling.

Mighty Sam McClain – ei helt spesiell stemme.

Mighty Sam McClain (1943-2015) var en unik artist som aldri kompromissa og som sikkert av den grunn aldri blei noen superstjerne. Han ga ut skiver helt siden midten av 80-tallet og har hele tida vært en musikernes musiker. Bluesallviter Knut Reiersrud hadde sjølsagt full kontroll på McClains liv og levned og siden 2010 ga McClain ut tre skiver på Kirkelig Kulturverksted enten med den iranske folkesangeren Mahsa Vahdat og/eller Knut Reiersrud. Samarbeidet var altså i full blomst da McClain blei ramma av et slag og døde et par måneder seinere.

Stemma og uttrykket hans hadde/har både gospel, blues og soul i seg. Denne siste innspillinga han fikk gjort viser oss en McClain i storform sammen med sitt faste band leda av hans høyre hånd og medprodusent Pat Herlehy på gitar, tangenter, bass, saksofoner og en hel del annet. Ellers består bandet av bassist, trommeslager, to organister og tre blåsere. Låtene har McClain og Herlehy med ett unntak skrevet og vi befinner oss hele tida i et funky og groovy landskap med med røtter som nevnt i både blues, rhythm and blues, soul, gospel og funk.

Mighty Sam McClain var en ekte, inderlig og ærlig sjel og musikant og hans siste melding til oss er nok en bekreftelse på det. Vi kan bare takke og ta til oss det Kirkelig Kulturverksted har tatt ansvaret for å videreformidle til oss. Rest In peace Mighty Sam McClain.

Mighty Sam McClain

Time and Change

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg