Halvt norsk

Saksofonkvartetten Rollin´ Phones er nærmest en institusjon i Sverige. Da er det jo hyggelig å kunne melde at to av de fire er norske.

Ingen grunn til å betvile at Rollin´ Phones har det moro når de treffes.

Rollin´ Phones markerer sitt 30-års jubileum med et tilbakeblikk og en tilstandsrapport som forteller oss om et kollektiv som har funnet sin helt egen vei. Kvartetten har spilt ei viktig rolle i svensk musikkliv nesten siden de så dagens lys med sitt omfattende kammermusikkrepertoar. For mange saksofonister spesielt innen klassisk musikk har de blitt både forbilder og døråpnere og de har turnert over store deler av kloden – i alle fall på fire kontinenter. Ofte har det vært bandets eget stoff som har stått på kjøreplana, men de har også vært solister med kor, blåseorkestere og symfoniorkestere.

Vi snakker altså om en kvartett me den enorm bredde i sin musikkanskuelse og jazz har også vært – og er – en viktig ingrediens. Det blir på sett og vis ekstra understreka når den meget langt framskredne saksofonisten Jonas Knutsson både gjester som solist og er produsent. Alle arrangement er skrevet av storbandlederen Mikael Råberg og perkusjonisten Rafael Sida Huizar og trommeslageren Jesper Kviberg er også hjertelig tilstede på noen av spora.

I sentrum står utvilsomt likevel de fire saksofonistene sjøl: Barytonsaksofonisten Neta Norén har vært med fra starten, nederlandske Edith Bakker på tenorsaksofon kom med i 2010 og norske Tove Nylund på sopransaksofon og Kristin Uglar på altsaksofon kom med i henholdsvis 1994 og 1991.

Her har de samla seg rundt et repertoar som jeg antar forteller en hel del om hvem Rollin´ Phones er. "Att angöra en brygga" går helt tilbake til gruppas barndom og i tillegg får vi blant annet en "West Side Story"-medley, udødeligheter fra den svenske folkemusikktradisjonen som "Gånglek från Älvdalen" og "Visa från Utanmyra", "Wave" er en av to Jobim-låter, "Porgy and Bess"-medley, "Over the Rainbow" og Thelonious Monk-klassikeren "´Round Midnight".

Kvartetten klinger vakkert kollektivt og det er åpenbart at de har holdt lenge sammen og trives i hverandres selskap. Rollin´ Phones er et spesielt ensemble, unikt på mange vis, og vi stiller oss i rekka av gratulanter og ønsker lykke til med de neste 30.

Rollin´ Phones

Dedicated

Grappa/Musikkoperatørene

5 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: _
  2. Tilbaketråkk: thepoc I top 100
  3. Tilbaketråkk: GVK BIO company India

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg