Heftig strengeleik

En svenske bosatt i Roma med sologitarskive utgitt på norsk selskap. Jeg så ikke den komme, men uansett er det flott musikk og det er det viktigste!

Mats Hedberg har mange strenger å spille på.

Det er sikkert mange årsaker til at Mats Hedberg (53) og hans musikk har gått meg hus forbi så langt. Den aller viktigste er kanskje at han har vært bosatt i Italia siden 1993. Av merksnodige årsaker har hams fjerde solo-cd kommet ut på det norske selskapet Ghost Town og dermed er veien til norske høytalere betydelig kortere og godt er det.

Hedberg sier, sjøl om inspirasjonen til å gjøre ting aleine kom fra jazzgitarist par excellence Joe Pass´ "Virtuoso", at han ikke ser på seg sjøl som jazzgitarist. Det har han nok helt rett i, men det betyr absolutt ingenting: han gir oss musikk som krysser grenser og holder seg godt innafor kategorien som Duke Ellington kalte god musikk. I følge hertugen var det jo bare to typer musikk – god og dårlig.

Hedberg spiller både akustiske og elektriske gitarer og benytter seg også av loopmaskiner og andre effekter uten på noen måte å overdrive. Han er en teknisk langt framskreden gitarist, men benytter sine tekniske kunnskaper til å skape musikk – ikke til å briljere. Musikken er i all hovedsak skrvet av Hedberg, men han har også søkt assistanse hos en J.S. Bach og John Carpenter. Hedberg trives med odde taktarter og skaper masse musikalsk spenning med det. Her er det henta inspirasjon fra klassisk musikk, folkemusikk, rock, jazz og gudene vet hva. Mats Hedberg har satt det sammen til noe som er hans eget og det er en sann fornøyelse å bli tatt med inn i denne spennende musikalske verdenen.

Mats Hedberg

True Temperament

Ghost Town/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg