Nydelig univers

Torun Eriksen har nok en gang utvida sitt unike univers. Der er det både vakkert og spennende å oppholde seg.

Torun Eriksen har noe så enormt inderlig å melde.

Foto: Ketil Hardy

Det var nesten en liten sensasjon da Torun Eriksen (39) debuterte med "Glittercard" i 2003. Med bakgrunn fra gospelmiljøet fant "sambygding" fra Skien, Jens Christian Bugge Wesseltoft, fram til den flotte stemma og med "Grand White Silk" gir Bugges selskap, Jazzland, ut den femte tilstandsrapporten fra Eriksen.

Sammen med sin faste følgesvenn gjennom store deler av sin karriere, bassist, gitarist, programmør, lydskulptør og medprodusent Kjetil Dalland, har Eriksen, som har skrevet tekst og musikk – også med en del assistanse fra Dalland – laga sitt mest spennende og originale visittkort.

Når det gjelder tekstene så er Eriksen en sjelden historieforteller. Hun tar oss med inn i livet sitt – hun er personlig uten å blir for privat. Hun skriver nesten lyrikk som små noveller og vi snakker sjelden vare. Musikken er også høyst personlig der hun tar med seg elementer fra soul, funk, gospel og jazz og sikkert mye annet også og setter det sammen til noe som er hennes eget helt personlige uttrykk.

Dalland, sammen med Andreas Bye på trommer og David Wallumrød på allehånde tangentinstrumenter, skaper så flotte, hippe og originale lydlandskaper for Eriksen at jeg ikke finner noe å sammenlikne det med og det er nesten det beste komplimenten jeg kan gi.

Når så Torun Eriksen nok en gang viser oss at hun er utstyrt med ei så varm, inderlig og personlig stemme som vel tenkelig, så har "Grand White Silk" blitt intet mindre enn en begivenhet. Jeg kunne nevnt flere enkeltlåter, OK da "Compromise" og "I´ve Been Thinking (About Getting Older)", men det er likevel helheten som gjør dette til Torun Eriksens flotteste og viktigste beskjed til nå. Nå bør verden lytte i enda større grad enn tidligere – så bra er nemlig dette.

Torun Eriksen

Grand White Silk

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg