Den uendelige herlige strømmen

Hvor kommer de fra alle sammen???? Det foreløpig siste skuddet på stammen når det gjelder mer enn lovende jazztrompetere her hjemme heter Torstein Lavik Larsen og leverer på første forsøk.

Torstein Lavik Larsen sammen med Hanna Paulsberg, Hans Hulbækmo og Fredrik Luhr Dietrichson – Torstein Ekspress – en heftig nykommer.

Den 27 år unge trompeteren, komponisten og bandlederen Torstein Lavik Larsen fra Oslo har, som så mange andre talentfulle musikanter, tilbragt noen år på den berømte jazzlinja i Trondheim. Uten unntak vil jeg påstå har alle som har tilbragt tid ved Nidelvens bredd, på det viset i alle fall, kommet ut derfra som spennende musikere med noe helt personlig på hjertet. Lavik Larsen er på ingen måte noe unntak.

For vel fire år siden debuterte han med bachelor-eksamenskvartetten fra jazzlinja Torstein Ekspress på festivalen i Trondheim og med ei besetning uten akkordinstrument, men med noen av landets aller mest oppegående og søkende musikanter, så var det ikke overraskende at kvartetten fikk en hel del oppmerksomhet. Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Hans Hulbækmo på trommer og Hanna Paulsberg på tenorsaksofon er alle musikere som i stadige større grad har fortalt oss i en rekke konstellasjoner at de har mye å fare med. Her er de så avgjort med på å vise oss det med Lavik Larsens musikk også.

Det er en melodisk, litt melankolsk, men likevel lys klang over musikken til Lavik Larsen. Det hevdes at han/de har henta inspirasjon hele veien fra kammermusikk til pop – jeg kan ikke finne igjen så mye av det siste – men at det spenner fra det fine og lavmælte til det fengende og kule, er ikke vanskelig å være enig i.

Lavik Larsen, som også spiller i band som Skadedyr og Operasjon Hegge, har i alt for stor grad greid å passere under min radar. Det har det heldigvis blitt en slutt på nå og med "Reiseliv" etablerer han seg umiddelbart høyt der oppe blant de mange glitrende trompeterene kongeriket har frambragt de seinere åra og det sier ikke så reint lite.

Torstein Ekspress

Reiseliv

Just for the Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg