Det stemmes!

21 vokalister under ledelse av Elin Rosseland blir til sammen Oslo 14. Vi snakker om noe av det mest innovative vokalensemblet som har gitt lyd fra seg på svært lenge.

Oslo 14 under ledelse av Elin Rosseland. Aldri har noe liknende kommet min vei!

Foto: Morten Minothi Kristiansen

Helt siden Elin Rosseland viste seg fram med band som Fair Play, Søyr og ese – sammen med Sidsel Endresen og Eldbjørg Raknes – fra midten av 80-tallet, har hun fortalt oss at hun er blant landets aller mest spennende vokalister. Det er bare så synd at så få har fått det med seg; Rosseland har liksom hele tida vært sangernes sanger, men det store publikummet der ute har aldri fått med seg hennes helt spesielle kvaliteter. For de som har fulgt godt med helt siden den gang, kommer det ikke som noen bombe at det er akkurat hun som står i spissen for et slikt vokalensemble som Oslo 14 – der det skapes spennende vokale landskap er ofte Elin Rosseland i nærheten.

Ensemblet blei starta i 2014 og bestod da av, tro det kler ei, 14 vokalister av alle kjønn. Nå har antallet blitt vel 20, men navnet på gruppa har blitt værende det opprinnelige. Alle som har levd ei stund husker nok også det spennende "storbandet" Oslo 13, som Jon Balke stod bak, og derfor var det nesten bare logisk at Oslo 14 stod på scena sammen med Jøkleba under fjorårets Oslo Jazzfestival. Der fortalte det unike vokalensemblet at de hadde noe helt eget å fare med.

Den endelige bekreftelsen kommer nå med gruppas debut-CD med den svært beskrivende, om enn ikke veldig sprudlende tittelen "Improvisasjon – Komposisjon". Innspillingene er gjort i løpet et år i Rainbow Studio hos lydmagiker Jan Erik Kongshaug og er en blanding av komposisjoner gjort av Susanna og Wenche Losnegård, som begge er med på sine låter, og reine improvisasjoner.

Løsningene er så åpne, søkende og spennende som vel tenkelig. Her er det ingen lettvinte løsninger – her blir både de som skaper musikken og vi som er så heldige å ta imot den, utfordra fra første til siste stund og slik skal det være. Rosseland har henta vokalister med solid bakgrunn, både fra Musikkhøgskolen, andre utdanningsinstitusjoner og fra utøvende konstellasjoner fra masse sjangre, og skapt et kollektiv med helt spesielle kvaliteter. Oslo 14 er tøft, annerledes – et vokalensemble helt for seg sjøl.

Oslo 14

Improvisasjon – Komposisjon

NORCD/Musikkoperatørene

5 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: PK Studies
  2. Tilbaketråkk: toxicokinetic analysis
  3. Tilbaketråkk: Pharmacokinetic screening
  4. Tilbaketråkk: judi bola terpercaya

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg