Stemningsfullt

Gitaristen og komponisten Jørn Skogheim har befunnet seg i vannskorpa i mange år. Her, sammen med blant andre vokalisten Djamila Skoglund-Voss og Stian Carstensen, bekrefter han nok en gang at han fortjener mye mer oppmerksomhet.

Jørn Skogheim er en utmerket gitarist – og mye annet.

Med ujevne mellomrom har jeg fått besøk i postkassa og CD-spilleren siden 2000 av Jørn Skogheim og hans musikk. Hver gang har jeg tenkt, og skrevet, at dette er jo bra. Så har det blitt stille igjen i en lang periode. Grunnen er jeg usikker på; det har i alle fall ikke stått på kvaliteten.

Etter at hans to seineste utgivelser har vært på Curling Legs, så har hans ferskeste visittkort, som egentlig kom ut like over nyttår, men som ikke har kommet min vei før nå, blitt gitt ut på eget selskap. Det er nok en bekreftelse på at Skogheim har mye personlig å melde både som komponist og gitarist – og multiinstrumentalist.

Med et grunnband bestående av Djamila Skoglund-Voss på vokal og Roger Williamsen på seks strengers elbass og med gjestene Stian Carstensen på lapsteel og Ian Melrose på noe som heter low whistle, på hvert sitt spor, og seg sjøl på allehånde gitarer, klarinetter og plystring, tar musikken oss med til steder som er vakre, stemningsfulle og høyst personlige. Skogheim skriver musikk med alt fra jazz, latin og world music i seg – i mine ører aller mest latinsk inspirert. Når så Skoglund-Voss med sin omfangsrike stemme, med og uten ord i sin stemmeformidling, og med hjelp av elegante pålegg, gjør låtene enda mer unike, så framstår dette som kanskje Skogheims høydepunkt så langt. Dette originale og vakre visittkortet blir avslutta med en høyst original versjon av John Coltranes mesterstykke "Giant Steps" som Skoglund-Voss har skrevet ny tekst til. Med sin originale innfallsvinkel passer den elegant inn i totalen.

Jeg har ment det tidligere og jeg mener det nå: Jørn Skogheim fortjener mye mer oppmerksomhet.

Jørn Skogheim

Uncertain Steps to Giant Steps

HarMonica/harmonicamangement.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg