La den store ro senke seg

Du skal ha fulgt godt med i timen hvis du har full oversikt over gitaristen Jan Erik Hansens gjøren og laden. Det er på ingen måte nødvendig for å få en herlig opplevelse av Hansens solodebut. Her er det nemlig mulig å drømme seg laaaaangt bort.

Jan Erik Hansen i sitt drømmelaboratorium.

Jan Erik Hansen kommer fra Sandefjord og har spilt gitar "hele" livet. Helt tilbake på slutten av 70-tallet var han med på det berømte sommerkurset på Søgne ved Kristiansand sammen med seinere storheter som Tore Brunborg og Nils Petter Molvær. Han har også spilt en hel del sammen med Sandefjords store tangenthelt fra det forrige århundre, Atle Bakken, som mange vil huske fra Jon Eberson Group.

Hansen har pleid sitt kjærlighetsforhold til gitaren hele tida, men han har valgt en straight "livsførsel" som computeroperatør i ArcusGruppen – sikkert et smart valg når vi ser hvor mange det er om de få beina her til lands. Straightjobben har på ingen måte ført til at Hansen har tatt lett på musikklivet. Han har blant annet laga sitt eget, ikke så reint lite heller, musikklaboratorium hjemme som han, basert på det vi får høre her, har hygge seg mye og ofte med.

Etter et møte med gitarkollega Frode Barth etter en spillejobb på Cosmopolite i Oslo, blei frøet sådd som har ført til dette første visittkortet fra Hansen. Computeroperatøren har tatt med seg "jobben" og computeren hjem og med den skapt spennende og originale lydlandskap for gitaren, mye også med hjelp av virtuelle forsterkere, effekter, synther og samplere. Den eneste musikanten vi møter her er Jan Erik Hansen, bortsett fra Barth på bass på et spor, men ofte høres han ut som et schwært band.

Hansen har skrevet alle de 10 låtene og de aller fleste befinner seg i balladeform. Ofte skaper han inderlige drømmelandskap som det er herlig å forsvinne inn i. Når han på toppen av disse landskapene serverer oss vakkert og varmt gitarspill med masse luft og rom, så har "Ballads From Above" blitt en herlig og annerledes musikalsk reise som Jan Erik Hansen har all grunn til å være stolt av.

Jan Erik Hansen

Ballade From Above

Barth Records/Musikkoperatørene

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: pharmaco kinetics
  2. Tilbaketråkk: GVK BIO

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg