Storsaker med Come Shine

Kvartetten Come Shine er endelig tilbake for fullt etter ei alt for lang pause. Her møter vi dem på fest med sjølvaste KORK.

Come Shine i storfint selskap med KORK. Dette bildet er fra det første møtet med KORK på Konsgberg på begynnelsen av 2000-tallet.

Come Shine, det vil helt siden 1998 si Håkon Mjåset Johansen på trommer, Sondre Meisfjord på bass, Live Maria Roggen på vokal og Erlend Skomsvoll på piano, er noe av det hippeste og mest originale kollektiv som finnes både innen- og utenfor våre egne grenser når det gjelder å tolke standardmateriale fra ymse sjangre. Slik var det i kvartettens første epoke fra 1998 til de tok ei laaaang pause fra 2004 til 2011 og slik har det fortsatt siden de valgte å videreføre prosjektet.

Allerede i første runde samarbeida Come Shine og Kringkastingsorkesteret – KORK – blant annet med en meget suksessrik konsert under Kongsbergfestivalen. Kanskje lå kimen til en videreføring klar da Come Shine fant ut at de vil gå videre med ny inspirasjon og nye ideer – uansett har det vist seg at det var rett på alle måter da de møttes tre novemberdager i fjor i NRKs Store studio med et begeistra publikum tilstede.

Det er ingen tilfeldighet at Chick Corea og Pat Metheny er aldri så lite over gjennomsnittet tilhenger av Erlend Skomsvolls arrangøregenskaper. Han er nemlig en håndverker i verdensklasse når det gjelder å skrive for større ensembler og nok en gang forteller han oss det med det han har skrevet for KORK på standardlåter som "Caravan", ""Willow Weep for Me", "Well You Needn´t" og "Danny´s Dream" pluss overraskende tolkninger av Johnny Cash´ "The Man Comes Around" og Otis Reddings "(Sittin´on the) Dock of the Bay" og et par Skomsvoll-låter i tillegg.

Når så KORK er i storform, alle fire i Come Shine oppfører seg slik de gjør i sin beste stunder og Jan Erik Vold leser som bare han kan på et spor, så har "Norwegian Caravan" blitt nok et høydepunkt i Come Shines karriere.

Come Shine er intet mindre enn et unikt kollektiv.

Come Shine + KORK

Norwegian Caravan

LAWO Classics/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg