Funky så det holder

  •   

Bassisten, og multiinstrumentalisten, Derrick Hodge har spilt med alle fra Kanye West og Mos Def til Clark Terry og Terence Blanchard. Her møter vi han nesten aleine på hans andre Blue Note-utgivelse. Det høres ut som fullt band – jeg lover.

Derrick Hodge på elbass her, men han spiller alt mulig annet også.

37 år unge Derrick Hodge har rukket mer enn de fleste sine relativt få år på Tellus tatt i betraktning. Han har spilt med alt og alle og han kan alt uansett sjanger virker det som. Her benytter han anledninga til å vise oss en hel del av sine kvaliteter og det er lett å skjønne hvorfor "alle" er så begeistra for både komponisten og musikanten Derrick Hodge.

I stor grad møter vi funkmesteren Hodge på "The Second". Han er en meget groovy musikant som henter like mye fra funk, soul, hip hop og rhythm and blues som fra jazz og han spiller like godt elbass/bass som gitar, tangenter og trommer. Den eneste medmusikanten som bidrar på flere av spora er trommeslageren Mark Colenburg og på det eneste jazzsporet, "For Generations", møter vi trompeteren Keyon Harrold, trombonisten Corey King og tenorsaksofonisten Marcus Strickland. På avslutningssporet, kjærlighetslåta "From Me to You", synger også Hodge.

Musikken er tøff, funky og groovy og Hodge, som også har produsert, har visst å benytte seg av mulighetene et studio anno 2016 har å by på. Hvor Derrick Hodge dukker opp neste gang er ikke godt å si – uansett kommer det til å groove av han!

Derrick Hodge

The Second

Blue Note/Universal

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg