Først tar vi Berlin, så….

  •   

Dan Peter Sundland er en 30 år ung elbassist, komponist og bandleder fra Børsa ved Trondheim som har gjort Berlin til sin hjemby de siste åra. Der har han tydeligvis fått utvikla sin egen personlige stemme.

Dan Peter Sundland, til venstre, sammen med sitt band Home Stretch.

Sundand, som blei tildelt Sparebank 1s Talentpris under Moldejazz i 2013, har med sitt særegne elbass-spill, ofte med bue, vist oss ved flere anledninger at han er på vei til et eget sted. Bedre sted å leite etter det enn smeltedigelen Berlin finnes vel knapt. Der har han også satt sammen et band bestående av musikanter med samme mål som han sjøl vil jeg tro: den greske pianisten Antonis Anissegos, den tyske saksofonisten Philipp Gropper og den australske trommeslageren og elektronikeren Steve Heather, har alle Berlin som base og i disse tre har Sudland så avgjort funnet sjelsfrender som ønsker å gå i samme retning som han.

Musikken, som enten Sundland har komponert eller som er kollektivt unnfanga, beveger seg i et kammermusikalsk samtidslandskap med store doser improvisasjon involvert. Lydlandskapene de frambringer har stor egenverdi og låter helt ulikt det meste annet som har vederfaret sinnet. Det er ofte mørkt, kontemplativt og med en zenliknende søken i seg.

Bandet, som debuterte under Moldejazz i 2014 som takk for prisen Sundland fikk året før, gjør det ikke enkelt verken for seg sjøl eller for oss på den andre sida. Utfordringene kommer på løpende bånd, men ofte er det jo det som gjør musikk så spennende. Nicht?

Dan Peter Sundland´s Home Stretch

Dan Peter Sundland´s Home Stretch

Creative Sources Recordings/Bandcamp.com

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg