Over alle grenser!

  •   

Knut Reiersrud og Tuva Livsdatter Syvertsen har slått sine putler sammen med noen av de beste som finnes av rootsmusikanter og markerte 8. mars med en fest i Berlin som vi får anledning til å være med på nå.

Knut Reiersrud, Tuva Livsdatter Syvertsen og resten av a-laget.

Foto: Siggi Loch

Den tyske produsenten og plateselskapsdirektøren Siggi Loch er en mann som både har mange og gode ideer. Blant annet var han mannen bak "fusjonen" mellom Knut Reiersrud, Solveig Slettahjell og In The Country – ingen dum tanke kan man vel trygt si. Dessuten har han i samme slengen vært fødselseshjelperen bak Jazz at Berlin Philharmonic som med "Celtic Roots" nå har kommet opp i sin sjette utgave.

Med denne konserten og påfølgende liveutgivelse har Loch og ACT tatt en aldri så liten u-sving. Han hadde blitt kjent med Reiersrud gjennom "Trail of Souls"-prosjektet med de nevnte norske "gruppene" og etter at ideen var født om å skape en "celtisk møte" tok det ene det andre.

Jeg tror Reiersrud var den første som blei involvert. Så ringte han til en av sine favoritter som igjen ringte til sin favoritt som igjen…..skjønner? Det førte til at følgende musikanter, og som Knut sier: vi snakker om noen av de beste i sin prisklasse, stilte på startstreken og blei møtt av en fullsatt og begeistra Berlin Philharmonie-sal for et halvt år siden: den shetlandske fiolinisten Aly Bain, den amerikansk/svensk/finske vokalisten og gitaristen Eric Bibb, den skotske multiblåseren Fraser Fifield, den svenske perkusjonisten og bassisten Olle Linder og hans landsmann Ale Möller på på en sju, åtte instrumenter og vår egne Knut Reiersrud på gitarer og munnspill og Tuva Livsdatter Syvertsen på vokal, hardingfele og harmonium.

De sju har tatt for seg 12 låter som enten er originalskrevet eller henta fra den enorme celtiske toneskatten fra diverse land. Dette er jo et unikt møte mellom sju fantastiske musikanter fra sju ståsteder, men det de har skapt sammen på kortest mulig tid er nesten utrolig. De vel 70 minuttene vi får være med på er en sann fest på alle måter og de som makter å sette disse sju sammen på ei scene igjen har garantert skutt gullfuglen. Inntil videre er "Celtic Roots" en strålende måte å tilbringe den ventetida på og med.

Knut Reiersrud – Ale Möller – Eric Bibb – Aly Bain – Frase Fifield – Tuva Syvertsen – Olle Linder

Celtic Roots – Jazz at Berlin Philharmonic VI

ACT/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg