Det hippeste fra balløya

  •   

Trompeteren Laura Jurd og tangentoperatørene Elliot Galvin har funnet hverandre på alle slags vis. Her møter vi dem både sammen og hver for seg.

Laura Jurd med sitt strålende band Dinosaur.

Laura Jurd (26) har i løpet av de seks seineste åra fortalt spesielt publikum på fotballøya at en ny trompeter i ypperste klasse er i ferd med å stå fram. Hun har allerede to CD-er under eget navn og med det relativt nydannede bandet Dinosaur tar hun fatt på den vanskelige tredjerunden – og gjør det bedre enn Erik Vea noensinne gjorde det på 1500 meter. Han sprakk nemlig – hver gang!

Mitt første møte med Jurds trompetspill er relativt ferskt og det tok ikke lang tid på danske Jasper Høibys "Fellow Creatures" å begripe at her var det et talent langt utenom det vanlige som var i aksjon. Om noen dager står hun også på scena her til lands som en av de spesielle gjestene Hanna Paulsberg har invitert med seg på turné. I mellomtida – og i ettertid – anbefales "Together, As One" og Dinosaur på det varmeste. Med seg sjøl på trompet og synth – det går an å ane inspirasjonen fra Miles for å si det sånn -, Conor Chaplin på elbass, Corrie Dick på trommer og Elliot Galvin på elpiano og orgel, så tar Jurd oss med på ei reise med kun sine egne låter som kart og kollektivet Dinosaur som retningsvisere.

Musikken er elektrisk, moderne og unik. Den er melodisk, transparent og rytmisk spennende og solistisk holder alle et meget høyt nivå. Neste gang Laura Jurd kommer til kjempers fødeland må hun mer enn gjerne ta med seg Dinosaur også.

Elliot Galvin Trio – musikken er ikke så streng som den ser ut til.

Elliot Galvin er både tangentmann og samspiller med Jurd både på og av scena. I tillegg har også han akkurat kommet med ny trioskive sammen med bassist Tom McCredie og trommeslager, perkusjonist og glockenspiller Simon Roth. Sjøl trakterer Galvin piano, kalimba, melodika, trekkspill, kassettspiller (!) og stylophone hva nå enn det måtte være.

Galvin (25) CD-debuterte med trioen for to år siden og forteller oss her at han er en original som nesten sjølsagt har lært mye fra den engelske pianogiganten Django Bates. Her er det mye humor, empati, teknisk briljans og store doser utadvendthet. Noen ganger kan det bli litt masete – det skjer litt for mye på en gang – men i det store og hele er "Punch" nok et strålende bevis på at det skjer veldig mye spennende i ung engelsk jazz.

Disse tipsa om Dinosaur og Elliot Galvin Trio er herved overgitt norske klubb- og festivalarrangører fullstendig vederlagsfritt. De vil begge sørge for garantert suksess – så det så.

Dinosaur

Together, as One

Edition Records/Border Music Norway

Elliot Galvin Trio

Punch

Edition Records/Border Music Norway

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg