Ei sterk stemme

Det er Ingen grunn til å bryte sammen i krampegråt om du ikke har hørt om Lou Tavano før. Men nå er det bare å åpne ørene – den franske vokalisten har nemlig mye flott å fare med.

Lou Tavano kommer vi til å høre mye fra i åra som kommer.

Den rundt 30 år unge Lou Tavano har sikkert markert seg kraftig på hjemmebane allerede. Det forteller en hel del om at sjøl om Frankrike ikke er så langt unna, så er det ikke nødvendigvis så lett for franske artister å gjøre seg hørt her oppe hos oss. For å si det på en annen måte: hadde Lou Tavano vært amerikansk hadde vi hørt om henne for lenge siden.

"For You" er mitt aller første møte med henne. Hun er datter av en musiker og begynte tidlig å studere klassisk piano, men hun blei raskt bitt av jazzbasillen og det er ikke mye tvil om at det er hennes rette hylle. Hun studerte på American School Of Modern Music – i Paris – og der traff hun også pianisten og komponisten Alexey Asantcheeff som raskt blei hennes nærmeste samarbeidspartner – på alle vis.

Sammen har de skapt et visittkort som forteller oss om en vokalist som henter uhemma fra blant annet jazzverdenen, singler/songwriter-skolen – noe forteller meg at Tavano har hørt noen timer på Joni Mitchell, den franske chanson-tradisjonen og tydelige spor etter Asantcheeffs russiske røtter. Asantcheeff og Tavano har stort sett skrevet all musikk og alle tekster sammen – bortsett fra er en original versjon av "Afro Blue" som er inspirert av et lengre opphold de to hadde på Bali.

Bandet de to omgir seg med består av ukjente franske musikanter for meg, men de to blåserne – trompet og saksofon – sammen med et heftig komp, med Asantcheeff i spissen, forteller oss at de holder skyhøy internasjonal standard og at de kler Asantcheeff og Tavanos visjoner på et usedvanlig empatisk vis.

Lou Tavano synger på både fransk og engelsk – fullstendig uten fransk aksent – og hun gjør det med noe helt eget i bagasjen. Produksjonen løfter fram den flotte stemma hennes og gir den mye luft.

Lou Tavano har på et blunk inntatt en plass høyt oppe på lista mi over europeiske vokalister og der er det trangt om plassen.

Lou Tavano

For You

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg