Hannas drømmeband

Hanna Paulsberg har fått anledning til å sette sammen sitt drømmeband. Basert på kvintettens første konsert så har det blitt akkurat det!

Hanna Paulsberg med Bobo Stenson, Mats Eilertsen, Laura Jurd og Hans Hulbækmo – det er bandet sitt sitt det.

Foto: Tor Hammerø

Tenorsaksofonisten, komponisten og bandlederen Hanna Paulsberg (28) har sikkert, men ikke sakte nærma seg toppen av pyramiden her til lands. Både med sitt eget band, Concept, og sammen med blant annet flere utgaver av Trondheim Jazz Orchestra har hun i stadig sterkere grad fortalt oss at hun har noe helt eget å fare med.

Når hun så ved hjelp av Nasjonal Jazzscene og Jan Ole Otnæs, som er seg sitt ansvar bevisst og ikke bare hyrer inn band på veien, men som også har et ønske om å kurere egne ting, fikk anledning til å sette sammen sitt drømmeband, så la hun heldigvis ikke lista lavt og heller ikke tradisjonelt.

Hun inviterte med seg den unge "veteranen" Mats Eilertsen (bass), sin "samtidige" Hans Hulbækmo på trommer, det unge engelske stjerneskuddet Laura Jurd på trompet og veteranen og giganten Bo Gustav, også kjent som Bobo, Stenson på piano. Med et helt nyskrevet repertoar møtte de fem et bortimot fullsatt og svært begeistra Victoria.

Paulsberg fortalte at hun hadde vært så nervøs for at det ikke kom folk at hun nesten ikke våget å se opp, ut og frem fra starten av. Det var det avgjort ingen grunn til og varmen bandet og musikken blei møtt med, løste nok opp i nervøsiteten ganske raskt.

Paulsberg er på mange måter en tradisjonalist, men jeg føler at hun i stadig større grad går i ei mer moderne, men fortsatt svært så melodisk gate. Musikken til drømmebandet er kanskje det beste beviset på det. Etter én dag med øvelse satt låtene godt, men ytterligere fire dager på turné nå vil garantert føre både musikken og bandet enda tettere sammen.

Solistisk var det skyhøyt nivå over hele linja, men ekstra morsomt var det å høre unge Jurd (26) for første gang live og Stenson (72) – som har vært en helt for meg siden møtet med Garbarek/Stenson-kvartetten tidlig på 70-tallet. Her var det ikke snakk om generasjonsmotsetninger akkurat!

Hanna Paulsberg har kommet for å bli på toppen. Musikken og bandet egner seg ypperlig for ECM-utgivelse når det enn måtte være – hører du Manfred Eicher!

Og her en rekke strålende bilder av Francesco Saggio

Hanna Paulsberg med Bobo Stenson

Nasjonal Jazzscene, Victoria, Oslo – 22. september

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg