Vakkert fra søsterfolket

Elisabeth Melander er en godt voksen svensk vokalist som har passert under min radar. Det har det nå heldigvis blitt en slutt på.

Det er smil og varme i sangen til Elisabeth Melander.

Elisabeth Melander nærmer seg de fantastiske 60-åra om ikke så lenge. Det betyr at hun har vært med ei god stund – hun var faktisk den aller første vokalisten som fikk jazzutdannelse i Sverige. Hun har jobba og undervist i flere tiår, men altså ikke fått noen spesiell oppmerksomhet her hjemme. Leit – for oss i alle fall.

Melander framstår som en vokalist med solid forståelse for og innsikt i den amerikanske sangskatt-tradisjonen. Hun har utvikla ei varm, lys, dynamisk og swingende stemme, både på engelsk og svensk og som scatter, som kler denne tradisjonen veldig bra. Hun behersker både ballader og mer opptempo saker like bra også. Det får vi gode eksempler med "Blue in Green", som hun har skrevet egent tekst til, "Like Someone in Love" og "Someone to Watch over Me". I tillegg får vi ganske ukjente låter samt flere originallåter ført i pennen av Melander.

Når hun så får utmerket assistanse av trompeteren Anders Bergcrantz, bassist Lars Danielsson, gitarist Göran Klinghagen, saksofonist Inge Petersson, den norsk-svenske trommeslageren Terje Sundby, en strykekvartett og ikke minst pianisten Håkan Rydin – nydelige duomøter blant annet – så får vi møte flere sider av Elisabeth Melander.

Det tok si tid før jeg skulle få møte Elisabeth Melander altså. Det kan ikke fortsette på denne måten – det har hun sørga for.

Elisabeth Melander

Reflections of a Voice

Prophone Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg