Så bra!

Det er aldri overraskende at det som kommer fra Rune Klakegg er bra, men dette "verket" med Scheen Jazzorkester overgår likevel alle forventninger.

Scheen Jazzorkester med Rune Klakegg som nummer fem fra venstre, imponerer voldsomt.

Hva er det med Skien eller Scheen som det het fram til 1814? Sikkert mye, veldig mye, men det kommer i alle fall uhorvelig mye talent fra byen – spesielt når det gjelder jazzmusikk og jazzmusikere. Slik har det vært lenge og slik er det fortsatt. Pianisten, komponisten og arrangøren Rune Klakegg har stått svært høyt oppe på favorittlista mi helt siden jeg hørte han for første gang langt tilbake i det forrige årtusenet i band som Cutting Edge, Eim, Søyr og Out to Lunch. Jeg var ganske enkelt overbevist om at han ville nå veldig langt – langt utenfor Harald og. Sonjas grenser også, men av årsaker et godt stykke utenfor min fatteevne så skjedde ikke det. Som leder for dette lille storbandet anno 2016 bekrefter han nok en gang at han fortsatt befinner seg der oppe.

Klakegg var sentral i hovedstadens jazzmiljø helt fram til 2006. Da pakka han flyttelasset og bosatte seg i sin opprinnelige hjemby Skien igjen. Der blei han sjølsagt sentral på mange slags vis og tre år etter hjemkomsten var han en av inititativtakerne til Scheen Jazzorkester som har blitt et profesjonelt, regionalt stort band – ikke et storband – i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Klakegg er bandets kunstneriske leder og da han runda 60 i fjor, markerte Scheen Jazzorkester det med en konsert basert på Klakeggs komposisjoner og arrangement. Låtene er henta fra store deler av Klakeggs karriere og det er blant annet en rekke låter opprinnelig skapt for trio, men som Klakegg har arrangert for Scheen Jazzorkester på et vis som forteller oss at han har en solid base både i den klassiske verden og i jazz med tydelige forbilder som Gil Evans og hans arvtaker Maria Schneider. I tillegg til hans egne strålende låter og ditto arrangement, får vi også en høyst original versjon av "Moon River" med Nina Gromstad på vokal.

Med et 13-manns- og kvinnersband med usedvanlig dyktige ensemblemusikanter og solister som "far" i Skiensjazzen, altsaksofonisten og fløytisten Guttorm Guttormsen,, trompeteren Thomas Johansson og trommeslager i superklassen Audun Kleive, pluss en rekke ""nye", meget dyktige instrumentalister og Rob Waring som gjest på vibrafon,har Klakegg & Co skapt et melodisk og dynamisk univers som umiddelbart etablerer Scheen Jazzorkester helt i den nasjonale toppen blant større ensembler. Det er så avgjort noen spesielt med Skien – eller Scheen.

Rune Klakegg & Scheen Jazzorkester

Fjon

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg