Tøffere enn toget

Powertrioen Bushman´s Revenge har siden unnfangelsen i 2003 framstått som noe av det heftigste som finnes uansett sjanger. Her møter vi dem i to ganske så forskjellige utgaver – begge to like tøffe.

Rune Nergaard, Even Helte Hermansen og Gard Nilssen har søkt freden og roen. Det er ikke alltid de gjør det.

Siden 2007 har gitaristen Even Helte Hermansen, elbassisten Rune Nergaard og trommeslageren Gard Nilssen gitt ut seks skiver fram til 2013. Både via skivene og ikke minst på de mange konsertene herrene har gitt folket både hjemme og langt utenfor de norske grensene, har de fortalt oss at med sin kompromissløse innfallsvinkel til å skape musikk i grenseland som har henta like mye fra rock som fra jazz, så befinner de seg blant det heftigste og hippeste som er å finne uansett hvor på kloden man leiter.

Nå har trioen like godt begunstiga oss med to skiver og studioskiva, innspilt i mai i år, tar faktisk gruppa i ei mer jazzjazz-retning enn noensinne tidligere. De spiller høyst overraskende låter av McCoy Tyner og Albert Ayler samt originallåter, men alt gjøres fortsatt slik kun BR kan gjøre det, men med ei klarere jazztenking bak uttrykket enn tidligere.

David Wallumrød og Kjetil Møster på hver sin ving. De gjør ikke revansjen mindre heftig.

Under Oslo Jazzfestival i 2014 møtte Bushman´s Revenge kraftsaksofonist par excellence Kjetil Møster og tangentsjef David Wallumrød. På "Bushman´s Fire", bandets andre live-utgivelse, får vi være med på konserten og her blir det ikke spart på noe for å si det slik. Helte Hermansen er en rå gitarist i superklassen, Nergaard skaper et fundament alle vil digge å spille over og Nilssen han kan faktisk alt – verken meir eller mindre. Med solid inspirasjon fra gjestene Møster og Wallumrød blir det laga urheftige landskap med progjazz fra de ytre galakser som utskytingsrampe. Tøft er bare forbokstaven.

Bushman´s Revenge har vært blant mine favorittband i mange år. De er det fortsatt – kanskje med ei ny retning på gang eller kanskje den blir helt annerledes ved neste møte igjen? Hvem vet? Tøft blir det uansett – garantert.

Bushman´s Revenge

Jazz, fritt etter hukommelsen

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Bushman´s Revenge

Bushman´s Fire

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg