Fra Michael Jackson til Alfredo

Quincy Jones har nese for talent. Det var han som "oppdaga" Michael Jackson og nå er det den cubanske pianisten Alfredo Rodriguez som er Qs neste storsatsing.

Alfredo Rodriguez er en pianist med et helt spesielt talent.

Alfredo Rodriguez er en 31 år gammel pianist, komponist og bandleder som fikk en unik anledning til å vise seg fram da han som 20-åring blei plukka ut til å spille på jazzfestivalen i Montreux i Sveits. Der har Quincy Jones en helt spesiell posisjon og det tok ikke lang tid før The One and Only Q skjønte han hadde spotta gull igjen. I 2009 benytta Rodriguez anledninga til å hoppe av på turné i Mexico og siden har han og Jones samarbeida tett for å etablere han i verdenstoppen. Som oftest går det slik Q vil, men foreløpig er likevel Rodriguez bare på vei, men på en veldig god sådan.

Da Rodriguez gjesta Moldejazz for et par år siden tok det bare noen takter å fastslå at vi hadde med noe helt spesielt å gjøre. Som de fleste cubanere så var/er han i besittelse av et usedvanlig temperament i spillet sitt. Når det så er kobla med en teknikk i ultraklassen og en innlevelse som forteller mye om personligheten, så er det mer enn nok til å sette Rodriguez på veien til stjernehimmelen.

På "Tocororo" møter vi Rodriguez omgitt av trioen sin med Reinier Elizarde på bass og Michael Olivera på trommer og perkusjon. I tillegg dukker det opp en rekke gjester her som vokalistene Ibeyi, Ganavya Doraiswamy og Antonio Lizana – ukjente for meg, men spennende stemmer alle tre – og vokalisten og elbassisten Richard Bona og trompeteren Ibrahim Maalouf, to fantastiske solister.

Med hjelp av Q i produsentstolen har Rodriguez nok en gang fortalt oss at han har noe helt eget på lager om det er med sine egne låter eller med musikk fra den cubanske nasjonalskalden Silvio Rodriguez eller med Bachs "Jesu, Joy of Man´s Desiring" – i latinsk tapning må vite.

Neste helg står/sitter Alfredo Rodriguez på scena på Cosmopolite i Oslo. Vil du oppleve et originalt musikalsk fyrverkeri er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Her finnes musikken som egner seg ypperlig til oppvarming.

Alfredo Rodriguez

Tocororo

Mack Avenue Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg