Du verden som det grooooover!

Tangentsjef Haakon Graf har bosatt seg i USA for a long time ago. Heldigvis tar han tur innom steinrøysa fra tid til annen og da står Per Mathisen og Erik Smith klar. Det blir det funky saker av – veldig funky!

Per Mathisen, Erik Smith og Haakon Graf – blir ikke så mye mer funky enn det.

Helt siden Haakon Graf inntok den nasjonale scena sammen med Jon Arild Eberson i bandet Moose Loose på 70-tallet, så har det vært liten tvil om at Graf har vært utstyrt med et funkgen av de sjeldne. Det har kommet til overflata ved en rekke anledninger – ikke minst sammen med trommefantomet Dennis Chambers, den meget groovy bassisten Gary Grainger og den svenske supergitaristen Ulf Wakenius.

Etter hvert så lokka altså Los Angeles og den amerikanske vestkysten såpass kraftig at Graf kjøpte seg enveisbillett. Musikalsk er det mulig å forstå det – det er mer eller mindre der musikken som Graf sverger til hører hjemme. Det betyr at han har skapt seg ei karriere og et liv over there, men mer eller mindre årlig setter han seg på et jetfly retning Norge og besjelet oss med sitt ganske så unorske uttrykk.

Denne trioen med Per Mathisen på både elbass og stor fele, samt et utall effektbokser, og Erik Smith på trommer – Norges svar på Steve Gadd – har eksistert siden 2011. Dette er trioens debut – både på CD og DVD og alt er spilt inn live uten noen form for reparering eller overdubbing på Olsen Bar i Oslo og Buddy Scene i Drammen i august i fjor.

Cd-en er på knappe 70 minutter mens DVD-en er på nesten 100 minutter. Alt er altså skrevet av Graf og de meget imponerende solistene Graf, Mathisen og Smith har også utvikla en gruppesound som fører trioen opp på ei meget høy internasjonal hylle. Fra start til mål er dette så funky og groovy og så tøft at det bare er å holde seg fast – eller la seg rive med i kroppslige utskeielser. Sitte stille er i alle fall vanskelig.

Haakon Graf skal være hjertelig velkommen hjem både titt og ofte med sin unorske og heftige musikk. Både Per Mathisen, Erik Smith og funkfolket er klare som blekk.

Haakon Graf – Erik Smith – Per Mathisen

Sunrain

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg