Det swinger på bedehuset!!!!

Bjørn Solli har i en årrekke nå fortalt oss at han er en gitarist som befinner seg helt der oppe. Denne gangen har han invitert fremmedlandske venner av samme klasse til sitt paradis og bedehuset i Lyngør på Sørlandet. Det har det blitt nydelig og vakker musikk av.

Bjørn Solli er en ekte Jazzgitarist med stor J.

Bjørn Solli (37), som fra tid til annen også heter Vidar midt inni der, har mer eller mindre siden årtusenskiftet i en rekke konstellasjoner fortalt oss hvilken eminent gitarist han er. Hvor jeg enn har støtt på Solli, så har ordet smakfull dukka opp – jeg synes alltid det er en god beskrivelse og opplevelse av spillet og musikken hans om det er sammen med Hot Club de Norvège, med amerikanske stjernemusikanter som Seamus Blake og Aaron Parks eller med hans egen trio Solid!

For to år siden fikk vi Volume 1 av The Lyngør Project. Bakgrunnen for dette spesielle prosjektet er at grenledingen Solli, som har bodd store deler av sitt voksne liv i Oslo og New York, også har forelska seg i sørlandsperla Lyngør og årlig tilbringer en hel del kvalitetstid der både for å feriere, vil jeg tro, samt å øve og komponere i svært så inspirerende omgivelser. På den forrige utgivelsen førte det til at han tok med seg låter skrevet der til New York og spilte de inn med venner og storheter som Seamus Blake, Matt Clohesy, Ingrid Jensen, Aaron Parks og Bill Stewart.

Denne gangen har han snudd på flisa og invitert vibrafonisten Tim Collins, bassisten Phil Donkin og trommeslagerne Adam Pache og Jon Wikan til Lyngør og bedehuset der for å spille inn udødelige låter fra den amerikanske sangskatten skrevet mellom 1911 og slutten av 50-tallet. Det skinner gjennom at herrene hadde det storveis disse augustdagene for tre år siden og i tildels Sollis og tildels alles arrangement av låter som "I´ve Got You Under My Skin", "Ask Me Now", "Misterioso", "My Melancholy Baby" og "Wihout a Song", så blir vi servert vakker, varm og tidløs jazzmusikk.

Bjørn Solli har vært, er og kommer til å bli værende en framifrå gitarist med en usedvanlig varm og personlig tone i instrumentet sitt. Hans musikalske bønner blei utvilsomt hørt på bedehuset i Lyngør.

Bjørn Solli

Reviviscence – The Lyngør Project Volume 2

Lyngør Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg