Over alle grenser

Hva er vel mer naturlig enn at en skotsk fiolinist og en finsk gitarist slår seg ned i Norge? Kanskje et par ting, men usedvanlig hyggelig er det i alle fall.

Sarah-Jane Summers og Juhani Silvola byr på unike musikalske møter.

Både Srah-Jane Summers og Juhani Silvola er relativt nye bekjentskaper for meg. Jeg "traff" dem for første gang på vårparten da Silvolas soloalbum "Strange Flowers" inntok heimen og nysgjerrigheten var umiddelbart pirra. Der var Summers også med og de to, som er gift og det med hverandre, har tydeligvis funnet tonen på alle vis.

Jeg er ikke sikker på hvorfor Norge og Oslo blei et stoppested for de to, men har en sterk mistanke om at studier ved Norges Musikkhøgskole har vært en viktig ingrediens. Uansett så er det i alle fall slik at vi har med to usedvanlig dyktige instrumentalister å gjøre og du verden så flott de klinger sammen.

Her gir de oss elleve sanger som henter solid med inspirasjon fra både skotsk og finsk folkemusikk. Ikke nok med det: her blir det også improvisert en hel del og sjangre er absolutt ikke viktig for de to.

Her samles de i et heftig landskap der de viser temperament, følelser og innlevelse og når det hevdes at her møtes det vakre og lette og det tunge og mørke, så er det ikke vanskelig å slutte seg til det.

Innspillinga er gjort live og her er det ikke fiksa på noe som helst i ettertid og det har ikke vært nødvendig heller. Dette er nemlig så vakkert, tøft og ytterst personlig at musikkelskere uansett ståsted har mye å glede seg til.

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola

Widdershins

Del Daisy Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg