Ei ny stemme

Oliver Hohlbrugger fra Stavanger. Ikke hørt om han før? Da er vi i alle fall to, men hvis du ikke har noe mot artister som Sivert Høyem og Tom Waits, så er det bare å sperre opp ørene.

Oliver Hohlbrugger har mye å melde og gjør det på sitt eget vis.

Oliver Hohlbrugger er født og tilbragte sine første fem år i Wien i Østerrike. Deretter gikk turen til Stavanger og smått om senn vokste behovet frem for å lage musikk sjøl. Musikk hadde vært en naturlig del av livet før det også – både i og utenfor heimen – men Hohlbrugger er altså ikke av typen som rider den dagen han saler. Nå har Hohlbrugger blitt 40 og endelig skal også flere enn de aller nærmeste få være med på det han har sysla med i mer eller mindre hemmelighet.

Hohlbrugger har alliert seg med trommeslager Børge Fjordheim – Cloroform og Sivert Høyem blant mange andre – som co-produsent og har i tillegg satt sammen et band med noen av Stavangers beste musikanter fra en rekke sjangre: Arthur Berning på gitar, Jens Borge på bass og Anders Brunvær Hauge på tangenter. På toppen av det kommer det mye, mangt og mange som krydder på enkelte spor. Hohlbrugger sjøl synger og spiller gitar.

Denne "hemmeligheten" som Hohlbrugger har båret på i alle disse åra består av sterke, ofte mørke og usedvanlig vakre melodier som alle er dynamiske i måten de er bygd opp på. Hohlbruggers mørke og sterke stemme bærer i alle leier fra det sarteste sarte til det aller heftigste.

Tekstene tar for seg sjølveste livet – intet mindre. Vi snakker om et levd liv her og tanker om kjærlighet, tro og lengsel er viktige ingredienser. Når så musikken henter elementer fra både rock, blues og soul – og sikkert mye annet – så blir denne debuten fra Oliver Hohlbrugger en herlig overraskelse som bærer bud om at det er mye mer på lur. Vi får bare håpe han ikke venter 40 år med oppfølgeren!

Oliver Hohlbrugger

The Choirboy

Revir/Klabautermann Recordings/tigernet.no/Diger distro

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg