Flotte historier

Bak det noe spesielle bandnavnet Picidae – latinsk for hakkespett – skjuler trompeteren, og mye mer, Eirik Dørsdal og vokalisten, og mye mer, Sigrun Tara Øverland seg. Nå er det heldigvis slutt på at de holder seg skjult.

Picidae er en herlig og original duo bestående av Eirik Dørsdal og Sigrun Tara Øverland.

En av de store fordelene med å omtale musikk er at postkassa, og deretter høyttalerne, fylles med overraskende og god musikk man ikke ante fantes. Picidae kommer så avgjort inn under den kategorien. Kanskje burde jeg være en en smule forberedt. Jeg er nemlig den lykkelige eier av Sigrun Tara Øverlands debutalbum, "Plain as Coal", da under navnet Tara fra 2006, men jeg må innrømme at det har rent aldri så lite musikk gjennom kroppen siden den gang og "It´s Another Wor d" blei derfor som en slags ny debut for meg.

Både Øverland og Dørsdal er i begynnelsen av 30-åra og kommer fra Sørlandet. Til tross for at førstnevnte har pakka sekken og flytta til Nord-Norge for å bli kulturarbeider der, så har de to videreført samarbeidet med Picidae som blei unnfanga allerede i 2005.

De som har fulgt spesielt godt med fikk med seg EP-en "Yes Make Me Dream" i 2008, men for den store hop blir sikkert dette det første møtet med denne unike, vakre og godt fortalte musikken.

Øverland, som i tillegg til å synge også spiller lyre, autoharpe og gitar, har skrevet all musikk og alle tekster. Hun er en virkelig historieforteller av meget godt kaliber og Dørsdal, som i tillegg til trompet trakterer elektronikk, kalimba og synger, skaper landskap full av vakre klanger.

Spekteret i uttrykket strekker seg fra middelalderhymner og renessansemusikk til pop og jazz og Picidae er nesten sjølsagt noe helt for seg sjøl. Øverlands vakre stemme preger det hele, men landskapet de to skaper rundt den, er så avgjort med å gi den vakre musikken det særpreget som er så fremtredende. En herlig overraskelse i høstmørket!

Picidae

It´s Another Wor d

NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg