Tøff musikk til You Tube-universet

  •   

Den svenske saksofonisten, klarinettisten og fløytisten Nils Berg og hans trio Cinemascope bruker YouTube til å åpne nye musikalske dører.

Nils Berg Cinemascope går nye veier.

"Cinemascope" er det tredje albumet bandleder Nils Berg lager sammen med trommeslageren Christopher Cantillo og bassisten Josef Kallerdahl. Det er forsåvidt sikkert ikke oppsiktsvekkende i seg sjøl, men måten Berg & Co har gått frem på er, for meg i alle fall, helt ny.

Berg har altså laga sitt eget konsept der han har samla klipp av sangere og instrumentalister over hele kloden fra det enorme You Tube-universet. Så har de tre ypperlige modernistene latt seg inspirere til å skape sin egen musikk – sammen med den "gjestende" artisten. Skjønner? Vel, det er i alle fall slik at live så blir det en "kvartett" der Nils Berg Cinemascope har med seg "gjesten" via en prosjektor og slik er det på skiva også dog uten at vi kan se de involverte sjølsagt.

De åtte låtene denne gangen er henta fra forskjellige geografiske destinasjoner og Berg, Cantillo og Kallerdahl har hele tida greid å gi utgangspunktet de rette stemningene i de "korrekte" komposisjonene. Berg varierer mellom saksofon, bassklarinett og fløyte og gir dermed låtene forskjellig tekstur og Cantillo og Kallerdahl er bortimot perfekte følgesvenner der de på et usedvanlig empatisk vis kler både gjesten og Bergs intensjoner.

Nils Berg Cinemascope har holdt på med dette unike prosjektet siden 2011 og har turnert over store deler av verden med sine venner. Det er likevel mitt første møte med dem og det frister så avgjort til gjentakelse – både live og på skive, ikke minst det første. Har det seg slik at dette flotte bandet med den melodiske og personlige musikken til disse møtene ikke har vært i Norge, så må noen sørge for at det skjer noe med det så snart som mulig. Hører du Alexandra Archetti Stølen?????

Nils Berg Cinemascope

Searching for Amazing Talent from Punjab

Hoob Records/Border Music Norway

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg