En av de aller største

  •   

Denne høsten er det 50 år siden Otis Redding ga ut sitt kanskje aller største album, "The Otis Redding Dictionary of Soul Complete & Unbelievable". Her kommer det på nytt både i mono- og stereotapning – pluss åtte bonusspor.

Otis Redding – for mange den største soulsangeren gjennom alle tider.

Jeg sitter på den andre sida av kloden og følger opptellinga rundt det amerikanske presidentvalget. Det er nå så spennende at jeg må ta meg ei pause og bedre trøst enn å tilbringe litt kvalitetstid sammen med salige Otis Redding er nesten ikke mulig å finne. Redding blei bare 26 år gammel – han omkom i ei flyulykke sammen med flere av bandmedlemmene sine den 10. desember 1967. I løpet av de få åra han fikk blant oss ga han oss uansett masse tidløs musikk – "(Sittin´ on) the Dock of the Bay" er den aller mest kjente. Den blei spilt inn bare noen dager før han omkom og blei utgitt i januar 1968.

Det albumet som har satt størst spor er nok utvilsomt "Complete & Unbelievable: The Otis Redding Dictionary of Soul" – opprinnelig utgitt 15. oktober 1966. Her finner vi låter som "Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song)", "Try a Little Tenderness", Beatles-coveren "Day Tripper" og "Love Have Mercy".

I forbindelse med at der 50 år siden dette historiske albumet kom ut, har kloke hoder funnet at det er på tide å gi det ut på nytt slik at nye generasjoner også kan få oppleve Reddings storhet. Han sang/synger med en storhet og inderlighet i sitt souluttrykk som ingen andre har vært i nærheten av siden og vi kan bare drømme om hva hans karriere hadde blitt hvis han hadde fått leve.

Her får vi både en mono- og stereomiks av albumet samt åtte bonusspor, fem outtakes/B-sider, og tre liveversjoner fra 1967, som gjør dette til noen helt spesielt.

"Complete & Unbelievable: The Otis Redding Dictionary of Soul" var/er et stort album. Otis Redding var en stor artist – en av de aller største.

Otis Redding

The Otis Redding Dictionary of Soul Complete & Unbelievable

Taco/Rhino/Warner Music

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg