Eksotisk og spennende

Det er ikke akkurat hver dag musikk fra Korea kommer vår vei. Kvartetten Black String sørger derfor for en unik fusjon mellom tradisjonsmusikk og moderne toneganger som vil utvide horisonten til de fleste av oss.

Black String gir oss musikk ingen av oss har hørt før.

Det meget produktive og tildels spennende tyske plateselskapet ACT, med flere norske artister i stallen, har i løpt av de seineste åra kasta nettet sitt stadig videre. En artist som har fått ganske stor oppmerksomhet via ACT-utgivelser er den sør-koreanske vokalisten Youn Sun Nah som har jobba mye med den svenske supergitaristen Ulf Wakenius. Det er nok neppe noen bombe hvis det skulle vise seg at hun har tipsa ACT-sjef Siggi Loch om bandet – og landsmennene – Black String. Uansett hvordan samarbeidet har kommet i gang, så har det vært fruktbart og spennende.

Black String består av lederen Yoon Jeong Heo på det seksstrengers instrumentet geomungo – et instrument som kan minne om en sitar. Aram Lee spiller tradisjonelle koreanske bambusfløyter og yanggeum – en type dulcimer, Min Wang Hwang janggu, en tradisjonell håndtromme som er formet som et timeglass, mens den New York-baserte gitaristen Jean Oh sørger for at bandsoundet dras helt inn i vår tid.

Repertoaret er i hovedsak skrevet av Yoon Jeong Heo og bandet, mens én låt er en koreansk folkemelodi og en er inspirert av Esbjörn Svensson Trios "The Face of Love". Innspillinga er gjort i Seoul i juni i år og er tvers gjennom fascinerende for et utrent øre som her blir møtt av en helt ny lydverden og helt nytt uttrykk.

Om dette er verdensmusikk, eller jazz eller noe midt i mellom eller noe helt annet er for så vidt helt likegyldig. Det viktige er at denne musikalske fusjonen har noe helt eget å melde og sørger for at vi blir utfordra på et helt nytt vis. Få Black String til Norge – dette bandet ville vært perfekt på Oslo World Music Festival. Tipset er herved overlevert fullstendig gratis!

Black String

Mask Dance

ACT/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg