Nye og vakre landskap

Pianisten og komponisten Dag-Filip Roaldsnes har fått alt for lite oppmerksomhet for sin personlige musikk. Her gir han oss sitt sterkeste bevis på det.

Dag-Filip Roaldsnes i sentrum for et utmerka ensemble.

Foto: Andreas Ulvo

Da Dag-Filip Roaldsnes (32) fra Valderøya utenfor Ålesund debuterte under eget navn for fire år siden med "Først", så var det åpenbart for alle som hadde sanser å lytte med – eller sanse på andre måter – at her var det et helt spesielt talent vi hadde fått besøk av. Roaldsnes valgte så avgjort ingen enkel vei – han ville utfordre både seg sjøl, sine medmusikanter og oss på lyttersida. Det har han heldigvis fortsatt med på oppfølgeren "I eit landskap", men på et helt annet vis og med ei helt annen besetning.

Det han gir oss denne gangen er et kammerjazzikalsk verk som henter inspirasjon fra både jazz, klassisk musikk og samtidsmusikk. Dette har han satt sammen på et uhyre personlig og nedstemt vis der han skaper en spesiell klangverden, kanskje inspirert av sin pianolærer på Norges Musikkhøgskole, Misha Alperin.

Med et herlig band/ensemble bestående av klarinettisten Morten Barrikmo, saksofonisten Hanna Paulsberg, Tore T. Sandbakken på trommer, Ingvild N. Sandnes på cello og Magnhild S. Torvanger på fiolin – samt ei fin, lita novelle av Nils-Øyvind Haagensen om hjemlengsel og Ålesund og sikkert mye mer – har Roaldsnes skapt som oftest saaakte musikk som er egna for ettertanke.

Dag-Filip Roaldsnes har med sitt andre visittkort bekrefta at han har noe helt eget å melde. Det er vakkert å tilbringe tid i hans selskap og det skal bli uhyre spennende å følge han i åra som kommer.

Dag-Filip Roaldsnes

I eit landskap

NORCD/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg