En herlig overraskelse

Sjefen for NORCD, Karl Seglem, spilte sammen med den sveitsiske pianisten Christoph Stiefel på førstnevntes "Waves". Det førte til at Seglem ville gi ut Stiefels egen musikk her hjemme også. Det skal vi være glade for.

Christoph Stiefel Inner Language Trio er intet mindre enn en solid innsprøytning.

Det er vel ingen enorm overraskelse at jazz er grenseløs musikk. Derfor var det heller ingen bombe at Seglem hadde invitert med seg en musikant fra en annen kultur og et annet land til bandet han hadde satt sammen til "Waves". Likevel var det sikkert noen som heva øyenbryna en smule når de så navnet Christoph Stiefel. Hvem var det?

Seglem har sjølsagt knytta en rekke kontakter gjennom et etterhvert langt jazzliv i store deler av Europa. Underveis har han blant annet støtt på den 55 år gamle sveitsiske pianisten, komponisten og bandlederen Christoph Stiefel fra Zürich. Det førte igjen til et ypperlig samarbeid på "Waves" og neste trinn i samarbeidet er at Seglem har ønska å fortelle oss her oppe i steinrøysa hvem Stiefel er på egen hånd også. Det har ført til hyggelig samrøre mellom Stiefels selskap i Sveits, Basho Records, og Seglem NORCD og dermed får vi stifte bekjentskap med Stiefels trio Inner Language.

"Birg Ship" er trioens fjerde CD sammen og kom ut for et par år siden på hjemmebane. Det betyr absolutt ikke at musikken har gått ut på dato – det forteller oss derimot at den er tidløs. Sammen med sine medsammensvorne Kevin Chesham på trommer og Arne Huber på bass gir Stiefel oss elleve originalkomposisjoner i en klassiske triosetting med melodiøs, vakker og rytmisk musikk med masse dynamikk og empati.

Stiefel & Co viser oss at de breddfull av energi og oppfinnsomhet. De kunne stått/sittet på hvilken som helst scene hvor som helst på kloden og garantert fått et stort publikum med seg. Musikken er ikke grensesprengende på noe som helst slags vis, men den er uhyre tiltalende og personlig. Det holder mer enn lenge det.

Christoph Stiefel Inner Language Trio

Big Ship

Basho Records/NORCD/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg