Vakker melankoli

Tove K – eller Kampestuen Heyerdahl – har vaka under overflata alt for lenge. Her viser skuespilleren og journalisten at hun er en sanger og komponist også med veldig mye på lur.

Tove K er en melodiker med mye inderlig på hjertet.

Tove K (44) har vært der hele tida på sett og vis. De som husker spesielt godt vil minnes henne som vokalist fra Rondo-bandet til Petter Nome på NRK på begynnelsen av 90-tallet. Siden har Mosjøenjenta vært mest synlig som skuespiller blant annet i "Skjærgårdsflørt" på Det norske teatret og i filmer som "Fremtiden kommer bakfra" og i TV 2-serien "Meglerne".

På toppen av dette har hun også gått på Journalisthøgskolen og platedebutert med "Kampestuen" i 2012. Nå følger hun opp med nok en debut – på engelsk for første gang.

Hennes første skive gikk meg hus forbi dessverre. Når jeg som kvalitetsnerd ser at hun omgir seg med blant andre Peder Capjon Kjellsby som multiinstrumentalist og produsent, Andreas Ulvo på tangenter, Even Helte Hermansen på gitar, Per Oddvar Johansen på trommer, Sondre Meisfjord på bass og Sjur Miljeteig på trompet, så vekkes sjølsagt interessen umiddelbart. Og la det være klart med en gang: de kler Tove Ks melodiske, vakre, melankolske og nedpå låter på et inderlig og flott vis.

Dette er ekte og skikkelig popmusikk med elegante jazzimpulser og Tove K søker i tekstene sine etter hvem hun/vi er eller ønske å være – hun stiller noen av de sentrale spørsmåla og får oss til å bli med på tankeveien. Det er det ikke alle som gjør av hennes kolleger for å si det forsiktig.

Tove K har hatt en spesiell vei fram til der hun er i dag reint musikalsk og karrieremessig. Hun er ei moden kvinne som har tatt tida til hjelp og den har hun benytta godt – svært godt.

Tove K

Paying the Birds to Sing

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg