En av heltene

David Crosby er nesten som et lydspor til mange av oss som har levd ei stund. Her er har han hjertelig tilstede igjen sammen med Miichael League fra Snarky Puppy.

David Crosby har så avgjort ikke gått ut på dato.

David Crosby (75) har vært der helt siden første halvdel av 60-tallet. Han var med å starte The Byrds og etter hvert blei han en sentral del i supergruppa Crosby, Stills, Nash og tidvis Young. For mange var det likevel en overraskelse at han dukka opp sammen med den svært så populære jazzfusiongruppa Snarky Puppy. Det skulle nemlig vise seg at Crosby er en av gruppas større tilhengere og han bidrar på bandets siste fonogram sammen med en rekke andre vokalister og artister og på Crosby sin ferske soloutgivelse tas samarbeidet med Snarky Puppy-sjef Michael League et steg videre.

Snarky Puppy-sjef Michael League er en mann med mange talenter.

Crosby og League har tydeligvis truffet hverandre på mange slags vis. Crosby visste jo at League var en ypperlig bassist og skaper av fusionlåter, men at han også var en mer enn habil sanger, gitarist, tekstforfatter og låtskriver i singer/songwriter-tradisjonen, kom som en overraskelse på Crosby.

Alt dette var altså League og her har de stort sett skrevet mesteparten av stoffet sammen. League spiller også de fleste instrumentene, men med en smule hjelp av Snarky Puppy-organist Cory Henry og pianist Bill Laurance og vokalistene Becca Stevens og Michelle Willis.

Uansett har dette blitt et flott utstillingsvindu for den unike stemma og historiefortellerevnen til David Crosby. Nok en gang gir han oss et knippe så amerikansk folkrock-låter som vel mulig og absolutt ingen på denne kloden i alle fall kan synge som David Crosby – ingen! De vakre flerstemte harmoniene som dukker opp med jevne mellomrom er også et sikkert Crosby-bumerke.

Michael League overrasker med å vise ukjente sider av seg sjøl – David Crosby bekrefter at han fortsatt er blant de aller største innen den amerikanske folk-rock-tradisjonen.

David Crosby

Lighthouse

GroundUP/Verve/Universal Music

4 kommentarer

Siste innlegg