Frilynt i Køben

Den danske gitaristen Mark Solborg og den amerikanske trompeteren Herb Robertson satte hverandre stevne under Copenhagen Jazzfestival for vel to år siden. Nå får heldigvis alle vi som ikke var tilstede på møtet være med også.

Deler av Mark Solborg og Herb Robertson på bildet, men vi får oppleve "hele" musikken.

Etter å ha spilt tre heftige konserter med trommeslageren Peter Bruun og vår egen bassmaestro Mats Eilertsen på Kongsbergjazz i 2014, satte den meget spesielle og kompromissløse trompeteren Herb Robertson seg på flyet til København for å treffe sin gamle venn Mark Solborg. De møttes for første gang i 2008 og hadde allerede to plateutgivelser på samvittigheten før dette møtet pluss en rekke jobber både i og utenfor Europa. De kjente hverandre godt med andre ord.

På dette bønnemøtet denne tirsdagen i København, nærmere bestemt i Koncertkirken, møter vi de to – Robertson åpner også festen på blikkfløyte – og ingen andre. Det betyr en helt unik lydverden og nedstemt frijazz basert på to modne og empatiske musikanter som gjerne vil utfordre både hverandre og oss.

Musikken er ganske annerledes enn det de fleste av oss forbinder med frijazz – den er mye mer kontemplativ og nedpå enn de frie utblåsninger vi ofte forbinder med sjangeren. Det betyr igjen at Mark Solborg og Herb Robertson har skapt sin egen verden og der er det sju godt å være.

Mark Solborg & Herb Robertson

Tuesday Prayers

ILK/d-m-e.dk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg