Et vakkert møte

Solfrid Molland er et nytt bekjentskap for meg. "Forvandling" mer enn antyder at jeg har gått glipp av mye vakkert på veien.

Solfrid Molland har mye unikt å melde.

Solfrid Molland nærmer seg 50 og har allerede gitt ut to CD-er på Kirkelig Kulturverksted før våre veier skulle krysses. Det sier antakelig mye mer om meg enn om henne, for dette møtet har blitt noe i nærheten av en åpenbaring. Pianisten, vokalisten og komponisten Molland gir oss ni låter med et sterkt særpreg og herlig beskjed om at hun har mye unikt å melde.

Molland har solid bakgrunn fra klassisk musikk, musikalske sigøynerspråk og andre toneganger fra Balkan. Dette og mere til setter hun sammen til et landskap hun er ganske så aleine om – vi snakker særpreg så det holder. Når hun så har tonesatt dikt av blant andre Inger Hageerup, Ingvar Hovland og poeter fra Balkan – oversatt av Balkan-ekspert Svein Mønnesland – i tillegg til å gi oss tre instrumentalilåter, så er utgangspunktene for å skape noe stort voldsomt tilstede.

Vestlendingen Molland har ei varm og inderlig stemme. Hun gjør også en duett med Paal Flaata og du verden som de to stemmene kler hverandre! Når hun så har invitert med seg toppmusikantene Mats Eilertsen på bass, Hayden Powell på trompet, Nils og Torbjørn Økland på fele og gitar, så blir tolkningene løfta opp der de hører hjemme – til noe helt unikt.

Solfrid Molland har endelig nådd fram til meg. Det er jeg veldig takknemlig for og vil du besøke en annerledes, sterk, varm og personlig verden, så er anbefalinga herved gitt.

Solfrid Molland

Forvandling

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg