Unikt fra nord

Bak bandnavnet Leagus skjuler gitaristen og elektronikeren Kristian Svalestad Olstad og pianisten Herborg Rundberg seg. I tillegg skjuler det seg masse original musikk.

Leagus skuer i mange retninger.

Foto: Marius Fiskum

Det har etterhvert vokst fram strålende utdanningsinstitusjoner fra sør til nord i kongeriket som frambringer spennende musikanter på løpende bånd. Tromsø er på ingen måte noen unntak, sjøl om statusen ikke er den samme som for eksempel Oslo og Trondheim. Både Svalestad Olstad (31), fra Jessheim, og Rundberg (42), fra Kåfjord i Troms, er "produkter" av konservatoriet i Tromsø og duoen Leagus, som er samisk for spørreformuleringa har du, oppstod som en del av masteroppgava til Rundberg.

Pianisten Rundberg har klassisk og rytmisk utdannelse mens Svalestad Olstad har en mer improvisasjonsbasert utdannelse.

Debutalbumet til duoen gir oss et sterkt og originalt møte der alle impulsene fra nevnte utdannelsesretninger finner sine naturlige plass. Det er også mulig å finne tydelige spor etter Rundbergs sjøsamiske røtter i musikken.

Svalestad Olstad og Rundberg, som har funnet hverandre på alle slags vis, gir oss empatisk musikk. De fører gode musikalske samtaler basert på alt de har tilegna seg og miksen mellom piano, gitar og elektronikk er helt spesiell – den kan ikke sammenliknes med noe annet og det er en solid kompliment i mi bok.

Møtet med Leagus har utvilsomt vært av det spennende slaget. For alle som vil gi seg sjøl noe annet og utfordrende, anbefales så definitivt denne unike duoen.

Leagus

Lea Áigi

Camo/digerdistro.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg