Dejlig å være dansk i Danmark

Bassisten Jesper Lundgaard har satt sammen en flott trio med gitar og saksofon – ikke akkurat hverdagskost.

Jesper Lundgaard omkransa av Hans Ulrik og Niclas Knudsen – vi snakker elevert triojazz.

62 år unge Jesper Lundgaard er en veteran i dansk jazz med deltakelse på over 400 plateinnspillinger bak seg. Han har spilt med alt og alle både nasjonalt og internasjonalt og følger elegant i tradisjonen etter bassgiganten Niels-Henning Ørsted Pedersen. Uansett hvilke storheter han er invitert til å spille med, så er det noe som forteller meg at han trives aller best med trioen vi får møte på "2016" – en trio Lundgaard starta i 2004 og som altså fortsatt lever i beste velgående.

Sammen med gitaristen Niclas Knudsen, som vi har møtt her hjemme en rekke ganger med den funky orgeltrioen Ibrahim Electric, og tenorsaksofonisten Hans Ulrik, tar Lundgaard oss med på ei herlig reise i et trommeløst landskap. De som lever i den villfarelse at det da ikke kan swinge, må tro om igjen så raskt som mulig og skaffe seg "2016" – her kommer nemlig bevisene på løpende bånd.

Med et repertoar som består av en rekke originalkomposisjoner fra alle tre pluss standardlåtene "The Meaning of the Blues" og Coltranes ballademesterstykke "Naima", har dette blitt ei tidløs reise med en trio bestående av ypperlige og empatiske musikanter fra det dejlige og yndige land. Slik skal det låte!

Jesper Lundgaard Trio

2016

Storyville Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg