Zachen er fisk

For sjette gang gir perkusjonisten og elektronikeren Ingar Zach oss et solo visittkort. Hver eneste gang har han noe helt personlig å melde.

Som Martin Ødegaard har også Ingar Zach base i Madrid. Sistnevnte greier seg utmerket uten Zidane.

Ingar Zach (45) viste seg fram for første gang på 90-tallet med det spennende store bandet Chateau Neuf Spelemannslag. Utgangspunktet for bandet var studenter fra universitetet i Oslo der Zach studerte for seinere å fortsette på jazzlinja i Trondheim. Seinere har vi møtt han sammen med blant andre Jon Balkes diverse band og de spennende og helt forskjellige kollektivene MURAL, Dans les Arbres og Huntsville. Overalt setter Zach Sitt bumerke på musikken, men aldri er det så tydelig som når vi møter han aleine.

De siste godt og vel ti åra har Zach bodd i Madrid. Det er der "Le stanze" også er spilt inn – delvis i ei kirke og delvis i hans hjemmestudio. Jovisst er han aleine, men ved hjelp av allehånde elektronikk høres Zach ofte ut som et helt orkester. Han benytter som alltid en rekke utradisjonelle perkusjonsinstrumenter, noe som fører til at han låter annerledes enn alle andre her på Tellus. Zach er ustoppelig rytmisk og dynamisk spennende og han er en klangmester med sine duppeditter.

Musikken er tildels rytmisk straight og "melodisk" og andre ganger søkende, åpen og fri. Zach utfordrer både seg sjøl og oss – det er det som gjør musikken hans så spennende, interessant og energigivende. Ingar Zach har gått sine egne veier helt fra "starten". Det gjør han heldigvis fortsatt.

PS Zach spiser ikke kjøtt…….

Ingar Zach

Le stanze

SOFA MUSIC/Musikkoperatørene

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg