Giganten

Roy Orbison er en av rockens giganter. Her får vi "alt" fra hele hans ganske korte karriere. For en låtskriver – for en sanger!

Roy Orbison, alltid med solbriller, hadde ei innholdsrik, men kort karriere.

"You Got It", "Only the Lonely", "I Drove All Night" og "Oh, Pretty Woman" er fire av de 26 låtene som forteller oss hvem Roy Orbison (1936-1988) var – og er. Det hevdes at de beste går først og hvis det er noe i det så er Roy Orbisons 52 år blant oss et godt eksempel. Han var så avgjort der oppe blant de aller største, sjøl om han aldri fikk den samme statusen som Elvis og Beatles for eksempel.

Hadde han fått være blant oss så hadde Orbison, født og oppvokst i Texas, runda 80 i år. Slik skulle det altså ikke bli, men du verden så mye han rakk på de åra han fikk. Her har etterkommerne hans samla kanskje de største høydepunkta fra gjennombruddet på 50-tallet med "Ooby Dooby" til bortimot det siste han gjorde med supergruppa The Traveling Wilburys.

For meg var Orbison en singer/songwriter i den absolutte toppklassen. Han var utstyrt med ei stemme som var så lett gjenkjennelig som vel tenkelig og han var også en undervurdert gitarist. Denne herlige oversikten over hva han ga oss i de cirka 30 åra han holdt på er en solid bekreftelse på at han holdt en skyhøy standard fra start til mål. Dessuten gir Orbiosn-biografen Jeff Slate oss en fin gjennomgang av Orbisons liv med opp-og så avgjort også nedturer.

De som kan tenke seg knapt 80 minutter med klassisk og tidløs kvalitetsmusikk av typen udødelig rock trenger ikke leite så mye lenger. Roy Orbisons skattkammer er svaret på alle slike drømmer.

Roy Orbison

The Ultimate Collection

Monument Records/Roy´s Boys/LegacySony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg