Kong Bugge

Da har livsverket til Jens Christian Bugge Wesseltoft, Jazzland Recordings, blitt 20 år. Det markerer sjefen med en praktutgivelse med både nytt og gammelt materiale.

Jens Christian Bugge Wesseltoft – bedre kjent som Bugge – har skapt sin egen skole.

Jens Christian Bugge Wesseltoft (52) har allerede ei fantastisk musikalsk karriere å vise til. Det som er det ekstra flotte med denne usedvanlig hyggelige karen er at det virker som om den musikalske og kreative sulten fortsatt er like stor og møtet med hans nye New Conception of Jazz-band tidligere i høst, fortalte oss at han stadig er på ny vei – en vei som han nok en gang staker ut sjøl.

I forbindelse med 20 års jubileet har heldigvis Bugge – blant venner og vel så det – funnet ut at han vil se både bakover og fremover. De som har fulgt med på Bugges karriere disse 20 åra veit at det ikke er småtterier han har skapt og vært med på å unnfange.

Han har vært en foregangsmann både når det gjelder akustisk pianospill, møter der elektriske virkemidler på alle slags vis har vært involvert, treff med for de fleste av oss overraskende og ukjente musikanter fra en rekke verdenshjørner, historiske duosessions med Sidsel Endresen, spennende møte med fiolinisten Henning Kraggerud og døråpnende sammenkomster med jazz- og elektronikastorheter som Joshua Redman og Henrik Schwarz. Alt dette, i både historisk og tildels ny tapning, får vi være med på her på denne dobbelt cd-en som sjølsagt består av 20 kutt.

Vi får også en rekke nye eksempler her på hvor bra og var allsidig Bugge er anno 2016. Duomøtet med Mari Boine og jazzmøtet med New York-storhetene Gregory Hutchinson og Joe Sanders – ikke Saunders som det står i coveret – er blant høydepunktene for meg. Ballet blir avslutta med "Somwhere in Between", det aller første sporet fra den aller første skiva på Jazzland. Det viser hvor bra det var den gangen i 1996 og det nye viser viser hvor bra Bugge er nå 20 år seinere. Det er bare å gratulere med de 20 første – du verden som jeg gleder meg til de 20 neste!

Bugge Wesseltoft

Somewhere in Between

Jazzland Recordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg