Herlig strengelek

Svenske Rolf Jardemark og amerikanske John Stowell er strålende gitarister hver for seg. Sammen skaper de sjelden strengehygge.

John Stowell og Rolf Jardemark skaper vakre stemninger.

Uavhengig av de store plateselskapene, har artister i Hellas, Italia, Østerrike, Sverige, Danmark og Island oppdaga bloggen Tor de Jazz. Det synes jeg sjølsagt er hyggelig og har ført til at postmannen har kommet med stadig påfyll fra relativt ukjent hold. Dagens skive er av dette slaget og møtet med denne gitarduoen har så avgjort vært av typen hyggelig – og vel så det.

Rolf Jardemark (56) og John Stowell (66) traff hverandre for første gang for fem år siden og de skjønte raskt at det fantes mye musikk der ute de måtte utforske sammen. De har spilt en hel del sammen siden den gang og her får vi være med på duoens debutskive. Sjøl om jeg aldri har hørt Jardemark tidligere, men kjenner Stowell fra et annet duosamarbeid, med bassisten David Friesen, så er det åpenbart to meget rutinerte og langt framskredne instrumentalister vi har med å gjøre.

På to av låtene – alt blei spilt inn i Jardemarks hjemby Göteborg enten i fjor høst eller i sommer – er bassisten Peter Janson med, ellers er det bare de to gitaristene. Både Jardemark og Stowell har vakre og umiskjennelige toner i instrumentene sine og de utstråler en musikalsk empati av det uvanlige slaget: her er det ingen som vil ha noe rampelys på bekostning av den andre, men her dreier det seg om å føre varme og meningsfulle samtaler.

Med et repertoar bestående av en rekke originallåter som de har skrevet enten hver for seg eller sammen, pluss mer eller mindre kjente låter som "Deep Purple", "You Stepped Out of a Dream", "A Foggy Day", "I Should Care" og Antonio Carlos Jobims "Inútil Paisagem", blir vi tatt med på ei tidløs og ekte reise der den gode melodien hele tida står i fokus.

Rolf Jardemark og John Stowell har enkelt og greit skapt en gitarduo som har alt i seg til å bli værende blant oss i svært lang tid – de har nemlig skapt nydelig og evig musikk.

Rolf Jardemark – John Stowell

Cosmology

Guitarlandrecords/rolfjardemark.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg