Gode venner – gode samtaler

Pianisten Oscar Grönberg og trommeslagere Tor Haugerud har "snakka" sammen i åresvis. Nå får alle andre være med å høre hva de har på hjertet og det er spennende samtaler.

Tor Haugerud og Oscar Grönberg i et stille øyeblikk.

Jazzlinja i Trondheim har ført til at musikanter fra hele landet og så langt borte som Sverige har tatt turen til Stiftsstaden og opp til flere har blitt værende der også. Svenske Grönberg, som vi har møtt sammen med Eldbjørg Raknes, Hanna Paulsberg, Team Hegdal, Friends & Neighbors og Trondheim Jazzorkester blant andre, og sunnmøringen Haugerud, med fartstid fra blant andre Bol & Snah, Alpaca Ensemble og ymse utgaver av Trondheim Jazzorkester, er blant dem som har slått rot og slått så mye mye rot at de har oppkalt duoen sin etter en bydel i Trondheim der Bekkenjordet også finnes. Mer lokalt blir det nesten ikke, men musikken er derimot universell så det holder.

Her snakker vi frijazz og de to legger ikke skjul på at da de starta opp for tre år siden så var frijazzhelter som Cecil Taylor, Paul Bley og Paul Lovens viktige inspirasjonskilder. Etterhvert har samtidskomponister som Arne Nordheim og John Cage fått innpass og til sammen har de frie ekskursjonene til Pappenheim fått noe helt eget ved seg.

Det er åpenbart at de to har "snakka" sammen lenge og mye – de har utvikla et helt eget språk. Vi snakker om to gode lyttere som på låter som varer fra vel et minutt til vel tolv minutter tar oss med til steder de færreste av oss har vært på tidligere. Det gjør godt det!

Pappenheim

Bekkenjordet

Particular Recordings Collective/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg