Engelske strengeherrer

Om Stuart McCallum eller Mike Walker er spesielt strenge har jeg egentlig ingen formening. Det jeg derimot har en formening om er at begge er strengeherrer av ypperste klasse. Her møter vi de to gitaristene i ei flott duotapning.

Stuart McCallum og Mike Walker med hver sin gitar og et godt antall med bokser og duppeditter.

Det begynner etterhvert å bli ganske mange eksempler på at det finnes en rekke strålende engelske jazzmusikanter som vi nesten aldri hører noe om her til lands. For å si det på en annen måte: hadde Stuart McCallum (38) og Mike Walker (54) vært amerikanske, så hadde de hatt en helt annen status både her hjemme og på verdensbasis. Nå har det seg altså slik at hvis du kommer fra fotballøya – Manchester også for sikkerhets skyld – så er veien ganske mye lenger enn om du har adresse på den andre sida av dammen.

McCallum og Walker har vært både venner og kolleger i mange år. For to år siden kom deres debut som duo, "Beholden", men den har passert under min radar. Dette er derfor mitt første møte med duoen, men Walker har jeg hørt tidligere sammen med Arild Andersen og norsk-engelske Roy Powell.

Her viser komponist McCallum, som kun spiller akustisk gitar i tillegg til å bestyre en hel del elektronikk, og Walker som trakterer elektrisk gitar, at de hver for seg og ikke minst sammen tilhører et sjikt i gitarverdenen som er meget høyt. Sammen har de skrevet strykearrangement for kvartett på fire av de ni låtene og i tillegg til McCallums vakre, usedvanlig melodiske låter så får vi også to kjente sanger: Bacharach og Davids legendariske "Alfie", som også nevnte Andersen elsker å spille, samt standardlåta "My Ideal".

Miksen akustisk og elektrisk gitar er av typen sjelden, men med disse framifrå plekterførerne i sjefsstolene så klinger og låter det fantastisk flott.

Musikken Stuart McCallum og Mike Walker har skapt er av typen som er egna til å skape sjelefred og balanse der det trengs. Herved er tipset overbrakt til arrangører her hjemme – det er veldig kort vei over fjorden til England – få strengeherrene over så raskt som mulig!

Stuart McCallum – Mike Walker

The Space Between

Edition Records/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg