Fortsatt stjerner

Til tross for at Allstars-navnet nå ikke finnes lenger, så er Valkyrien fortsatt ei stjernegruppe. Dessuten sørger Magnus Larsen jr for at Moldefargene fortsatt er godt representert.

Tuva Syvertsen er stadig i front sjøl om hun er ute på vingen her. Magnus Larsen er sjølsagt like i nærheten.

Det hersker ikke så mye tvil om at den store frontfiguren i Valkyrien har vært og fortsatt er Tuva Syvertsen. Den særpregede vokalisten, felespilleren og låtskriveren fortalte alle med lytteapparatet i orden allerede da Valkyrien Allstars platedebuterte i 2007 at hun hadde noe helt eget å fare med. Bekreftelsene har kommet på rekke og og rad med de tre neste skivene og bøttevis av konserter land og strand rundt – det musikalsk rocka tonespråket med solide folkemusikkrøtter har sørga for at både Syvertsen og Valkyrien er en nisje i seg sjøl. For det store norske publikummet blei nok Syvertsen likevel ikke folkeeie før hun kom helt til finalen i NRKs Stjernekamp i 2012 – en finale som Rita Eriksen vant.

Bakmannen

Det er nesten alltid slik at frontfigurene får den store oppmerksomheten – slik ere bare. I Di Derre er det en Nesbø som står i front på alle vis – som Syvertsen i Valkyrien. Bak de to står alltid Magnus Larsen jr med lavt bassfeste. Moldegutten har hatt Oslo som fast base i mange år nå og driver også med ærlig arbeid i tillegg til spillejobbene med de to profilerte bandene. Og grunnen til at han er der, og blir værende der, er at Larsen gjør en bånnsolid musikalsk jobb. I tillegg til er han en usedvanlig trivelig kar som det alltid er godt å ha med i et turnerende band.

Tøffere enn toget

Valkyrien anno 2016 er tøffere enn noen gang. Jovisst er folkemusikkrøttene fortsatt til stede, men bandet og musikken er mer rocka enn noen gang, blant annet med en hel del synthdoser som preger lydbildet. Syvertsen er en historieforteller av rang og løfter fram de norske tekstene, som uten unntak handler om noe ekte og viktig, på et vis som hun er helt aleine om. Hun serverer ikke akkurat tåkeprat – sjøl om hun synger om det.

Valkyrien er et strålende liveband med masse energi. Også i heimen, gjerne med volumknappen ganske godt skrudd opp, funker Valkyrien helt framifrå.

Valkyrien

Prøv å si noe til meg nå

Heilo/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg