En stor duo

Live Maria Roggen og Helge Lien er enorme musikalske personligheter hver for seg – og som duo.

Helge Lien og Live Maria Roggen – du verden så inderlig.

Ingen som har fulgt vokalist Live Maria Roggen og pianist Helge Lien, både hver for seg og sammen, blir det minste overraska over at deres andre duo-samarbeid har blitt både høyst personlig og svært bra. Duo-debuten "Låvesalg", som kom for fem år siden, fortalte oss at de to hadde etablert en musikalsk kjemi som ikke læres noe sted – enten er den der, eller så er den ikke der.

Etter å ha vært travelt opptatt på hvert sitt hold, har de heldigvis og endelig funnet tilbake til hverandre. På "You"har de både sett bakover samtidig som de definitivt, garantert med god hjelp av superprodusent Kåre Christoffer Vestrheim som også bidrar med noen av sine effektbokser, har skua framover til 2016 også – minst!

Roggen og Lien har tatt tak i en rekke låter som var viktige for dem da de "vokste opp" på 90-tallet. Det betyr blant andre Morten Abels klassiker "Cries Like a Baby", Björks "Scatterheart", Stina Nordenstams "Dynamite", Bendik Hofseths "Waterfall", Pussycats "Just a Little Teardrop" og Jon Eberson og Sidsel Endresens "All Our Treasures Lost" pluss et par låter av venner av de to som i alle fall jeg ikke kjente til. Ballet blir avslutta med Roggens egen tekst på "Er jeg den" som svenske Lars Jansson har satt musikk til.

De har uten unntak laga urspennende og originale versjoner som, med full respekt for originalen, altså tar dem i helt nye retninger. Både Roggen og Lien har evner av det helt egne slaget, men til sammen går de altså opp i en høyere enhet der de aldri går i veien for hverandre, men utfordrer og utfyller hverandre. "You" anbefales til jul, nyttår, påske, pinse, sommer, høst og ikke minst vårjevndøgn.

Live Maria Roggen – Helge Lien

You

Ozella Music/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg