Pangdebut!

De som har hørt saksofonist Harald Lassen i ymse konstellasjoner, blir nok neppe veldig overraska over at debuten under eget navn er av det strålende slaget.

Harald Lassen – et av våre aller største jazztalent.

Etter å ha vist oss deler av sitt enorme talent i band som Pixel, Mopti og Duplex, så var det på høy tid at sørlendingen Harald Lassen (29) virkelig stod fram med alt han har. Noe forteller meg at han fortsatt har enda mer på lager, men "Rainbow Session" er uansett en strålende tilstandsrapport anno høsten 2016. Skiva er sjølsagt – nesten i alle fall – spilt inn hos legenden Jan Erik Kongshaug i hans Rainbow Studio. Seks svært så personlige komposisjoner og en, av alle ting, belgisk trio bestående av jevnaldrende musikanter fra et jazzland vi ikke hører så mye fra unntatt når Philip Catherine eller Toots Thielemans har gitt gromlyd fra seg.

Sammen med belgiske LABtrio har Harad Lassen laga et bemerkelsesverdig visittkort.

På 12 Points-festivalen, der unge musikanter fra hele Europa møtes, i 2014 hørte Lassen LABtrio med bassisten Anneleen Boehme, trommeslageren Lander Gyselinck og pianisten Bram De Looze. Lassen skjønte der og da at disse musikantene bare MÅTTE han spille sammen med. Som sagt så gjort og etter å ha tilbragt kvalitetstid sammen med "Rainbow Session" skjønner jeg hva Lassen snakker om.

De seks låtene viser oss spekteret til Lassen som komponist der han skuer tilbake til 70-tallet, og på ingen måte legger skjul på at han har lytta til tidlig Garbarek, henter inspirasjon fra både impresjonismen og klassisk musikk og, som han sier, livet – det med stor L – så langt.

Lassen er en usedvanlig uttrykksfull saksofonist som både lytter tydelig, men samtidig trøkker noe voldsomt til når det passer seg slik og musikken ber om det. LABtrio er et bortimot perfekt reisefølge for Lassen og musikken hans – det er lett å skjønne hvorfor han bare MÅTTE spille med dem. Til sommerens Moldejazz sjøsetter Lassen sin nye kvartett der De Looze fortsatt er med sammen med bassisten Stian Andersen og trommeslageren Tore Flatjord. Det kommer garantert til å bli spennende – i mellomtida er "Rainbow Session" av typen å hygge seg med ofte og lenge. Harald Lassen har så avgjort kommet for å bli!

PS "Rainbow Session" er kun tilgjengelig digitalt.

Harald Lassen

Rainbow Session

Hagen Recordings

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg