Tar onga på alvor

Lite om noe er viktigere enn å ta ungene på alvor – også musikalsk.Her kommer to flotte eksempler på hvordan det skal gjøres.

Maria Solheim og Silje Sirnes Winje tøyser og tuller, men gjør det på alvor.

Maj Britt Andersen og Geir Holmsen, sammen med noen andre for all del, har vært viktige når det gjelder å legge lista høyt for musikk for de yngste. De har heva kvaliteten gjennom flere tiårs utrettelig jobbing med denne "sjangeren" og heldigvis har det fått konsekvenser. Mange andre har nemlig kommet etter og har fått med seg hvor lista skal ligge.

Jeg må vel raskt tilstå at jeg ikke er i hovedmålgruppa akkurat, men som jeg har sagt – egentlig Duke Ellington – ved noen anledninger tidligere: det finnes bare to typer musikk – god og dårlig. Her kommer det to gode.

Maria Solheim har, til tross for at hun ikke er "gammel" på noe slags vis, allerede gitt oss fem soloalbum og fortalt oss er en singer/songwriter på høyt nivå. Sirnes Wilje platedebuterte i 2011 og har vært en populær programleder for barn på NRK. De to har samarbeida tidligere og Solheim var et klart førstevalg for Sirnes Winje da hun skulle finne en samarbeidspartner.

Med mor Åse Sirnes Winje som tekstforfatter, de to hovedpersonene som låtskrivere, Vamp-vokalist Odin Staveland som produsent, et flott band og masse barn som bidragsytere, har "Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven" blitt et herlig, morsomt og varmt visittkort som barn i alle aldre kan hygge seg med. Her det spor etter alt fra 60-talls pop til singer/songwriter-tradisjonen og aller viktigst er det at det er masse humor både i musikken, tekstene og ikke minst i framføringa.

Margrete Augdal og Lene Anett Killingmo tar også onga på alvor.

Bak det finurlige bandnavnet Snurr-Musikkeriet finner vi nok en jenteduo, Margrete Augdal på tangenter og vokal og Lene Anett Killingmo på sopran- og barytonsaksofon, fløyte og bassklarinett. Begge har jazzutdannelse og synes åpenbart det er veldig hyggelig å leke seg med musikk. De har laga alle tekster og all musikk sammen og her får vi også masse humor og musikk med klare jazzovertoner, men med spor av både disco og Elvis! "Tjuv-jazz" og "Søleblues" forteller litt om retninga Snurr-Musikkeriet tar oss i og som Maria Solheim og Silje Sirnes Winje så tar de onga på alvor og gir dem utfordringer.

Maria Solheim – Silje Sirnes Winje

Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven

Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

Snurr-Musikkeriet

Snurrer i gang

Daniel Engen Productions

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg