Dejlig – fra Norge!

Birgitte Soojin er norsk som bare det, men har vært bosatt i København i en årrekke. Uansett så synger hun standardjazz med utsøkt gitarkomp som kan framføres hvor som helst på kloden.

Birgitte Soojin og Per Møllehøj – smakfullt og tidløst!

For ti år siden stakk Birgitte Soojin Wisløff Hauge fra Nøtterøy til København for å studere teologi. Heldigvis tok det ikke lang tid for den 33 år unge Birgitte Soojin, som er artistnavnet hennes, å innse at det var mye mer moro å synge jazz. Med "Pergitte" gir hun oss sitt fjerde album siden 2012 og nok en gang er det den tidløse amerikanske standardskatten som står på repertoaret.

Allerede på debuten "Hi-Lo" fortalte Soojin oss at hun hadde et solid grep på dette stoffet. Seinere har det blitt materiale med både gospel, folkemusikk og Elvis-låter på kjøreplanen, men her vender hun altså tilbake til utgangspunktet: The Great American Songbook.

København og Danmark er jo absolutt ikke det dummeste stedet å befinne seg når man er tiltrukket av denne typen musikk. Helt siden midten av 50-tallet har København vært "hovedstaden" for dette uttrykket i Europa og en rekke amerikanske toppmusikanter har besøkt og ofte bosatt seg der også. Slikt setter spor og dette har definitivt Soojin tatt videre på et flott og personlig vis.

I en ypperlig duosetting med gitaristen Per Møllehøj, og bassisten Thomas Vang på tre spor, får vi ni kjente låter, blant andre "I´m Getting Sentimental over You", "I Got it Bad", "Tennessee Waltz" og "Wrap Your Troubles in Dreams". Med sin mørke, distinkte og personlige stemme, setter Soojin sitt høyst personlige preg på alle låtene. Dette er jo sanger som er spilt noen tusen ganger, men Birgitte Soojin og Per Møllehøj, som er et helt nytt bekjentskap for meg, gjør det på et tidløst, inderlig og herlig vis.

Birgitte Soojin + Per Møllehøj

Pergitte

Highlow Records/barejazz.no/birgittesoojin.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg